Sluit icoonTerug icoon

40.000 euro meer lenen voor woning in Rederij (De Haven Spijkenisse)

ma 22 januari 2024 - Nog enkele appartementen en kadewoningen beschikbaar, met prijzen vanaf 444.500 euro

Dankzij de nieuwe spelregels voor nieuwbouwhypotheken, die sinds 1 januari gelden, kun je voor een energieneutrale woning in nieuwbouwproject Rederij (De Haven Spijkenisse) 40.000 euro (!) meer lenen dan voor niet-energiezuinige woningen. En ben je alleenstaand, dan komt daar nog eens 16.000 euro bij. Tegelijkertijd is de hypotheekrente de afgelopen maanden gedaald, wat gunstig is voor je maandlasten. Dat komt goed uit, want er zijn nog enkele woningen in Rederij beschikbaar, zowel appartementen als kadewoningen. 

Rederij: energieneutraal, dus 40.000 euro meer lenen

Die 40.000 euro komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Een nieuwbouwwoning is gasloos en energiezuinig, waardoor je energierekening fors lager is. Als je minder aan energie moet uitgeven, hou je geld over voor de aflossing van je lening. En dus kun je meer lenen. De 16.000 euro extra leencapaciteit voor alleenstaanden laat zich ook gemakkelijk uitleggen; de ervaring is namelijk dat een eenpersoonshuishouden minder kosten maakt. 

Woningen in Rederij energielabel A++++

De gunstige hypotheekregels zijn van toepassing op de woningen in Rederij omdat ze energielabel A++++ hebben. Ze zijn energieneutraal, gasloos, uitstekend geïsoleerd en voorzien van een energiesysteem met een bodemwarmtebron, een warmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast wordt warmte teruggewonnen uit douchewater en ventilatielucht. Je zal in Rederij al snel merken dat je energierekening veel lager is dan je gewend was. En dan heb je ook nog eens het comfort van vloerverwarming in de winter, en vloerkoeling in de zomer. De bouw van Rederij is in oktober al gestart. Er zijn nog vijf appartementen beschikbaar (waarvan er momenteel twee onder optie staan) en enkele kadewoningen. 

Riante appartementen (penthouses) met buitenruimtes op de zon

Twee van de vijf nog beschikbare appartementen (penthouses) zijn de bouwnummers 123 en 140. Bouwnummer 123 ligt in gebouw Havenzicht. Dankzij de gunstige ligging op de hoek heb je veel lichtinval en vooral in de avond de zon op je balkon. Bouwnummer 140 ligt in gebouw Landzicht en is ook een hoekappartement met lichtinval vanuit meerdere richtingen. Je balkon ligt de hele middag en ook een deel van de avond op de zon. Heerlijk voor zonaanbidders. Beide appartementen liggen langs de kade en bieden een prachtig uitzicht over de haven. Ze hebben een extra grote woonkamer met ruime leefkeuken, twee slaapkamers, een ruime badkamer en een separaat toilet. Type L beschikt daarnaast over een vrij in te delen ‘zolderruimte’, prima geschikt als werkplek of voor het bedje en het speelgoed van de kleinkinderen. Deze appartementen hebben een extra berging op de begane grond en een privé-parkeerplaats in het hofje. De prijzen: vanaf 444.500 euro (v.o.n.). Meer informatie over de penthouses vind je op deze pagina op de projectsite.

Ruime kadewoningen met diepe tuinen

Van de kadewoningen zijn alleen de grootste exemplaren van type G (164 vierkante meter) nog beschikbaar. Deze woningen hebben een ruime woonkamer met open keuken, drie slaapkamers (met eventueel de mogelijkheid van extra slaapkamers op de bovenste etage), een afgewerkte badkamer en een diepe tuin. De prijzen beginnen bij 551.875 euro (v.o.n.). Meer informatie over de kadewoningen is te lezen op deze pagina op de projectsite.

Interesse? 

Heb je belangstelling voor een van de nog beschikbare woningen in Rederij? Kijk op de projectsite voor meer informatie en neem contact op met een van de makelaars: Jaap Mudde (0181-625065) of Natacia Rademaker (06-22461522).