Sluit icoon

Centrumpoort, fase 1

Spijkenisse
Appartementen (huur)
Prijzen worden later bekend gemaakt
60 m² tot 135 m² opp.

bekijk meer informatie over dit aanbod

Beschrijving

Comfortabel wonen in het centrum van Spijkenisse, met winkels, horeca, het theater en de bibliotheek om de hoek. Het kan straks in Centrumpoort, nabij de plek waar de J.M. den Uyllaan op de Schenkelweg uitkomt. Verdeeld over diverse fraaie gebouwen ontwikkelt Haagsebaan Vastgoed hier circa 222 appartementen. De sloop- en bouwwerkzaamheden voor de eerste fase, met 96 huurappartementen, zijn gestart.

Centrumpoort: stadse uitstraling, menselijke maat

Centrumpoort verrijst deels op de plek van wat tot voor kort het Kolkplein heette, deels aan de overkant van de J.M. den Uyllaan, op een stuk grond dat nog onbebouwd is. Het markeert de oostelijke entree naar het centrum van Spijkenisse en doet daarmee zijn naam eer aan. Centrumpoort wordt een indrukwekkende entree, met mooie appartementencomplexen die speels ten opzichte van elkaar verspringen. Zachte kleuren, grote raampartijen, afwisselende hoogtes en veel buitenruimtes zorgen voor een stadse uitstraling met de menselijke maat. 

Start bouw appartementen eerste fase: eind april

De eerste fase krijgt 96 huurappartementen in de vrije sector, met woonoppervlaktes van ongeveer 60 tot zo'n 135 vierkante meter. Het gaat om een gebouw op de hoek J.M. den Uyllaan-Schenkelweg, aan de zijde van het Kolkplein. Alle appartementen krijgen een buitenruimte en worden zeer energiezuinig, mede dankzij zonnepanelen, bodemwarmtepompen en uitstekende isolatietechnieken. Onder het complex komt een parkeergarage, met op het dak daarvan een fraaie binnentuin.

Op de hoogte blijven?

De appartementen uit de eerste fase gaan naar verwachting medio 2023 in verhuur. De huurprijzen zijn ook nog niet bekend. Je kunt je via www.centrumpoort.nl wel alvast aanmelden als belangstellende. Dan blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. 

Nog meer appartementen in aantocht in Centrumpoort

Na deze eerste fase volgen nog twee fases. In het ene complex, tegenover fase 1, komen 54 appartementen. Aan de overzijde van de J.M. den Uyllaan verrijzen twee gebouwen met bij elkaar 72 appartementen. Het is nog niet bekend of in deze gebouwen huur- of koopappartementen komen, of een mix daarvan. Op de begane grond van de gebouwen komen geen winkels of andere voorzieningen. Centrumpoort wordt dus echt een woongebied.

Overal dichtbij: stadse voorzieningen, natuur en strand

Als je in Centrumpoort woont, liggen de winkels, horeca en culturele voorzieningen van het stadscentrum om de hoek. En wil je juist rust en ruimte, dan wandel je langs de haven zo naar de Oude Maas, met zijn wijdse vergezichten. De ligging van Centrumpoort is om nog meer redenen bijzonder gunstig. Op acht minuten lopen stap je op de metro richting Rotterdam. En naar de stranden van Hellevoetsluis en Rockanje is het met de auto een halfuur. Dichter bij huis vind je bovendien hét natuur- en recreatiegebied van Nissewaard: het Bernissegebied. Daar fiets je door het uitgestrekte polderland zo naartoe.