Sluit icoon

Waterzeil (Haven Spijkenisse), fase 1

Spijkenisse
Appartementen en eengezinswoningen
€ 428.500 / € 545.000 v.o.n.
115 m² tot 171 m² opp.

bekijk meer informatie over dit aanbod

Beschrijving

Comfortabel, eigentijds en zeer energiezuinig wonen met de fijne sfeer van een oud-Hollandse haven. Het kan straks in nieuwbouwproject Waterzeil, in de nieuwe stadswijk De Haven Spijkenisse. Waterzeil krijgt een mix van 53 eengezinswoningen en 26 appartementen. In de eerste fase, die bestaat uit 24 eengezinswoningen en alle 26 appartementen, zijn nog woningen beschikbaar. De prijzen lopen uiteen van 428.500 tot 545.000 euro (v.o.n.). Bijzonder: een aantal woningen heeft een koopsom onder de NHG-grens. Als je als starter een woning onder die grens op het oog hebt en je voldoet ook aan andere voorwaarden, dan kun je de starterslening van de gemeente Nissewaard aanvragen. Daarmee wordt het huis misschien toch bereikbaar.

Waterzeil, Spijkenisse: nieuwbouw in de sfeer van een oud-Hollandse havenstad

Waterzeil krijgt een gevarieerde architectuur, die sterk doet denken aan die van een oud-Hollandse havenstad. De nog beschikbare grondgebonden woningen (met tuin: eengezinswoningen, stadswoningen en herenhuizen) hebben woonoppervlaktes van 117 tot 171 vierkante meter. Het aantal slaapkamers varieert van 3 tot 7. Zeker in de grotere woningen (herenhuizen) heb je voldoende ruimte voor een logeerplek, thuiswerkplek of inloopkast. De appartementen die nog te koop zijn in fase 1, zijn 115 of 117 vierkante meter groot en tellen drie slaapkamers. Vanuit de appartementen heb je een prachtig uitzicht over het water en geniet je van de avondzon op je balkon. Alle woningen bij elkaar vormen een woonhof, omringd door groen. Ze worden opgeleverd inclusief keuken en sanitair. Die oplevering zal medio 2025 zijn, zo is de verwachting. Bij elke woning hoort een eigen parkeerplaats in het binnenhofgebied. En je hebt de mogelijkheid om bij je parkeerplaats een laadpaal te laten plaatsen. Overigens, na deze eerste fase volgt nog een tweede fase, met 29 grondgebonden woningen. Net als fase 1 krijgt ook deze nieuwe fase woningen met een koopsom onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 

Starterslening mogelijk voor woningen onder NHG-grens

Woningen met een koopsom onder de NHG-grens kun je met NHG-garantie kopen. Het voordeel daarvan is dat de rente lager is en dat de NHG je restschuld overneemt als je je hypotheek niet meer kunt betalen door bijvoorbeeld een echtscheiding of arbeidsongeschiktheid. Ben je starter op de woningmarkt, dan is er nóg een voordeel: als je de woning nét niet kunt financieren en de koopsom ligt onder de NHG-grens, dan kun je bij de gemeente Nissewaard een starterslening aanvragen. Daarmee kun je tegen gunstige voorwaarden extra geld lenen, zodat je het huis mogelijk toch kunt betalen. Het gaat in Waterzeil om 'echte' huizen, met meerdere slaapkamers en een tuin. Niet om micro-appartementen van nog geen 50 vierkante meter. Op deze pagina op de website van de gemeente lees je meer over de starterslening en kun je 'm aanvragen.

Voorbereid op een duurzame toekomst

Alle woningen in Waterzeil zijn volledig voorbereid op de toekomst. Ze beschikken over zonnepanelen, een warmtepomp en andere duurzame, slimme installaties. De eengezinswoningen zijn energieneutraal. Dit houdt in dat je nul kosten hebt aan het verwarmen en koelen van je woning. Ook de appartementen beschikken over duurzame installaties, waarbij de klimaatinstallatie is inbegrepen bij de koopsom. 

Interesse? Bekijk het aanbod of kom naar het Elementenhuis

Heb je belangstelling voor een woning in Waterzeil? Kijk dan voor het nog beschikbare woningaanbod op de projectsite en schrijf je in. Of ga in gesprek met het verkoopteam tijdens het wekelijkse open huis in het Elementenhuis, het informatiecentrum aan de Hongerlandsedijk 1 in Spijkenisse. Dit is elke woensdag tussen 09:30 en 15:00 uur open.

De Haven Spijkenisse: wonen tussen de Oude Maas en het stadscentrum

Waterzeil is een project in De Haven Spijkenisse. Bijzonder aan deze nieuwe stadswijk is niet alleen de havenachtige uitstraling, maar ook de nabijheid van de Oude Maas en het stadscentrum. Wil je even rust en ruimte, dan loop je over de kade zo naar de rivier, terwijl je onderweg het ene na het andere jacht passeert. Wil je lekker shoppen, uit eten of naar het theater, dan wandel je precies de andere kant op. Rust, ruimte en stedelijk vertier liggen letterlijk op loopafstand van je huis. En wil je even Spijkenisse uit? Naar de levendige binnenstad van Rotterdam bijvoorbeeld? Geen probleem. Via de A15 is het een halfuur met de auto. Het openbaar vervoer is ook een optie. In de buurt stopt elk kwartier een bus en de metro brengt je in 20 minuten naar hartje Maasstad.