Sluit icoon

Waterzeil (Haven Spijkenisse), fase 1

Spijkenisse
Appartementen en eengezinswoningen
€ 428.500 / € 545.000 v.o.n.
115 m² tot 171 m² opp.

bekijk meer informatie over dit aanbod

Beschrijving

Als alles volgens plan verloopt, start nog dit jaar de bouw van nieuwbouwproject Waterzeil in De Haven Spijkenisse. Waterzeil krijgt een mix van 26 appartementen en 53 eengezinswoningen, stadswoningen en herenhuizen ('grondgebonden' woningen). In de eerste fase, die 26 appartementen en 24 grondgebonden woningen omvat, zijn nog woningen beschikbaar. De koopsommen variëren van 428.500 tot 545.000 euro (v.o.n.). Als je als starter in Waterzeil een woning onder de NHG-grens koopt en je voldoet ook aan de andere voorwaarden, kun je de starterslening van de gemeente Nissewaard aanvragen. Zo wordt jouw eerste eigen huis misschien toch bereikbaar.

Waterzeil, Spijkenisse: nieuwbouw in de sfeer van een oud-Hollandse havenstad

Waterzeil krijgt een gevarieerde architectuur, die sterk doet denken aan die van een oud-Hollandse havenstad. De nog beschikbare grondgebonden woningen (eengezinswoningen, stadswoningen en herenhuizen) hebben allemaal een achtertuin en woonoppervlaktes van 117 tot 171 vierkante meter. Het aantal slaapkamers varieert van 3 tot 7. Zeker in de grotere woningen (herenhuizen) heb je voldoende ruimte voor een logeerplek, thuiswerkplek of inloopkast. De nog beschikbare appartementen zijn 115 of 117 vierkante meter groot en tellen drie slaapkamers. Alle woningen bij elkaar vormen een woonhof, omringd door groen. De woningen in fase 1 worden opgeleverd inclusief keuken en sanitair. Die oplevering zal medio 2025 zijn, zo is de verwachting. Bij elke woning hoort een eigen parkeerplaats in het binnenhofgebied. Je hebt de mogelijkheid om bij je parkeerplaats een laadpaal te laten plaatsen. 

Starterslening mogelijk voor woningen onder NHG-grens

Een deel van de woningen in fase 1 heeft een koopsom die onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ligt. Je kunt die woningen dus met NHG-garantie kopen. Dat levert je diverse voordelen op, zoals een lagere rente en de zekerheid dat als je door bijvoorbeeld een echtscheiding of arbeidsongeschiktheid je hypotheek niet meer kunt betalen, de NHG jouw restschuld overneemt. En ben je starter op de woningmarkt, dan is er nóg een voordeel: als je een woning nét niet kunt financieren en de koopsom ligt onder de NHG-grens, dan kun je bij de gemeente Nissewaard een starterslening aanvragen. Daarmee kun je tegen gunstige voorwaarden extra geld lenen, zodat je het huis mogelijk toch kunt financieren. Op deze pagina op de website van de gemeente lees je meer over de starterslening en kun je 'm aanvragen.

Voorbereid op een duurzame toekomst

Alle woningen in Waterzeil zijn volledig voorbereid op de toekomst. Ze beschikken over zonnepanelen, een warmtepomp en andere duurzame, slimme installaties. De eengezinswoningen zijn energieneutraal. Dit houdt in dat je nul kosten hebt aan het verwarmen en koelen van je woning. Ook de appartementen beschikken over duurzame installaties, waarbij de klimaatinstallatie is inbegrepen bij de koopsom. 

Elke woensdag open huis (09:30-15:00 uur)

Heb je belangstelling voor een woning in Waterzeil? Kijk dan voor het nog beschikbare woningaanbod op de projectsite en ga in gesprek met de makelaar. Die is elke woensdag tussen 09:30 en 15:00 uur aanwezig in het Elementenhuis, het informatiecentrum aan de Hongerlandsedijk 1 in Spijkenisse. Je kunt dan ook meteen de omgeving verkennen. Veel woningen in De Haven Spijkenisse zijn al gebouwd en bewoond, dus je krijgt echt een goede indruk van hoe het is om hier te wonen.

De Haven Spijkenisse: wonen tussen de Oude Maas en het stadscentrum

Waterzeil is een project in De Haven Spijkenisse. Bijzonder aan deze nieuwe stadswijk is niet alleen de havenachtige uitstraling, maar ook de nabijheid van de Oude Maas en het stadscentrum. Wil je even rust en ruimte, dan loop je over de kade zo naar de rivier, terwijl je onderweg het ene na het andere jacht passeert. Wil je lekker shoppen, uit eten of naar het theater, dan wandel je precies de andere kant op. Rust, ruimte en stedelijk vertier liggen letterlijk op loopafstand van je huis. En wil je even Spijkenisse uit? Naar de levendige binnenstad van Rotterdam bijvoorbeeld? Geen probleem. Via de A15 is het een halfuur met de auto. Het openbaar vervoer is ook een optie. In de buurt stopt elk kwartier een bus en de metro brengt je in 20 minuten naar hartje Maasstad.