Eengezinswoningen eerste fase Het Eiland van Spijk in pre-sale

wo 14 augustus 2019 - Ruime eengezinswoningen met de tuin op de zon, nabij het centrum van Spijkenisse

59 ruime eengezinswoningen met fijne tuinen op de zon en een parkje naast de deur. Je vindt ze straks in Het Eiland van Spijk, net buiten het centrum van Spijkenisse. Dit nieuwbouwproject komt aan De Ritte, op het braakliggende terrein naast penta college De Oude Maas. De eerste fase, met 25 woningen, is nu in pre-sale via de projectsite. Tijdens de pre-sale periode kun je voorrangskandidaat worden of alvast een woning reserveren.

Het Eiland van Spijk: twee woningtypen, uitbreidingsopties, tuin op de zon

Het Eiland van Spijk krijgt twee typen drielaagse eengezinswoningen. De woningen van het ene type worden circa 117 vierkante meter groot en krijgen een traditioneel zadeldak. De woningen van het andere type worden groter, zo'n 153 vierkante meter, en krijgen een plat dak. Bij beide woningtypen heb je diverse uitbreidingsmogelijkheden. Ook heb je in alle woningen het genot van een tuin op de zon. De prijzen beginnen bij ongeveer 298.500 euro (v.o.n.). Het gaat daarbij om de tussenwoningen van circa 117 vierkante meter. De koopsommen van de woningen van het andere type, met het platte dak, beginnen bij circa 360.000 euro (v.o.n.). 

Pre-sale: voorrang krijgen of alvast reserveren. Maar hoe werkt het?

Tijdens de pre-sale periode kun je je – onder bepaalde voorwaarden – inschrijven als voorrangskandidaat. Je krijgt dan voorrang bij de uiteindelijke toewijzing van de bouwnummers. Je kunt echter pas voorrangskandidaat worden na een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek, waarin je wensen en financiële mogelijkheden worden besproken. Je voert dit kennismakingsgesprek met de specialisten van VORM Sales & Finance, de hypotheekdivisie van ontwikkelaar VORM. Je kunt er ook voor kiezen al tijdens de pre-sale periode de woning van jouw keuze te kópen. Dat kan via een reserveringsovereenkomst. Die verplicht VORM tot levering van de woning, terwijl jij er nog van af kunt zien. Om zo’n overeenkomst te kunnen sluiten, moet je een reserveringsvergoeding van 3.500 euro betalen. Een fors bedrag, maar dit krijg je terug als je de woning daadwerkelijk afneemt. Op de website van VORM staat nog meer informatie over hoe de pre-sale werkt. Wil je tijdens de pre-sale periode een woning reserveren, doe dat dan wel snel. Steeds meer woningen uit fase 1 zijn inmiddels gereserveerd. Op dit moment zijn er nog zeven (van de 25) beschikbaar.

Rustig buurtje nabij stedelijke voorzieningen

Wonen 'op' Het Eiland van Spijk betekent wonen in een rustig buurtje, dicht bij alle voorzieningen van het stadscentrum van Spijkenisse. Het winkelcentrum, diverse horecagelegenheden, het schitterende theater en de iconische bibliotheek liggen op loopafstand. Je boodschappen kun je overigens ook halen in het nabij gelegen winkelcentrum Sterrenhof.

Uitstekend bereikbaar

De bereikbaarheid van Het Eiland van Spijk is écht uitstekend. Het project komt aan De Ritte en de Hekelingseweg in Spijkenisse. Laatstgenoemde weg staat rechtstreeks in verbinding met de uitvalswegen rondom de stad. Diverse buslijnen stoppen bovendien om de hoek.

Klimaatneutraal dankzij warmtepomp en zonnepanelen

Voor nieuwbouwprojecten gelden bepaalde duurzaamheidseisen. Voor de kenners: de EPC-waarde van een nieuwbouwwoning mag niet hoger zijn dan 0,4. De woningen van Het Eiland van Spijk duiken daar fors onder met een EPC-waarde van 0. Dit betekent dat het wijkje klimaatneutraal is. Om dit te bereiken krijgen alle woningen (onder meer) zonnepanelen en een eigen warmtepomp om het huis te verwarmen en desgewenst te koelen.

Duurzaamheidshypotheek: lagere rente, meerwerk meefinancieren

Dankzij deze uitstekende energieprestaties kun je gebruikmaken van de duurzaamheidshypotheek die VORM Sales & Finance aanbiedt. Daarmee krijg je onder meer een rentekorting en kun je ook meerwerk financieren. Meer informatie over de mogelijkheden van deze hypotheek lees je op de website van VORM