Je huis verduurzamen? Nissewaard helpt je met een lening

wo 11 november 2020 - Duurzaamheidslening voor zonnepanelen en isolatiemaatregelen die je zelf uitvoert

Wil jij je huis verduurzamen, maar zie je op tegen de investering? Dan biedt de gemeente Nissewaard uitkomst. Als woningeigenaar kun je bij de gemeente nu namelijk de Duurzaamheidslening aanvragen. Het gaat om een bedrag van minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro. Je kunt de lening gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen en voor het (zelf) isoleren van je woning.

Voor wie is de duurzaamheidslening bedoeld?

De gemeente richt zich met de Duurzaamheidslening op mensen die met zonnepanelen hun huis willen verduurzamen en op mensen die zelf hun woning willen isoleren. Als je het isolatiewerk láát uitvoeren door een professional, kun je immers voor een lening al terecht bij het Nationaal Warmtefonds. De Energiebespaarlening van dit fonds is ook beschikbaar voor wie behalve zonnepanelen ook nog een of meer andere duurzaamheidsmaatregelen wil. De Duurzaamheidslening van de gemeente is dan ook aanvullend op deze landelijk beschikbare lening. Concreet kun je de lening voor de volgende investeringen gebruiken:

 • De aankoop en installatie van zonnepanelen.
 • De aankoop van een van de volgende isolatiemaatregelen, op voorwaarde dat je ze zelf in je huis verwerkt:
  o    Gevelisolatie
  o    Dakisolatie of vloerisolatie
  o    Bodemisolatie
  o    HR++-glas
  o    Kozijnen die vervangen worden omdat HR++-glas wordt geplaatst
  o    Thermische glasfolie
  o    Isolerende deuren
  o    Isolerende gevelpanelen
  o    Zolder- of vlieringsisolatie

Gunstige voorwaarden Duurzaamheidslening Nissewaard

De voorwaarden voor de Duurzaamheidslening zijn zo gunstig mogelijk. Zo hoef je geen afsluitkosten te betalen en liggen de rentepercentages tussen 1,6 en 2,1 procent. De looptijd is 10, 15 of 20 jaar en tussentijds kun je boetevrij aflossingen doen. ​Heb je belangstelling voor de duurzaamheidslening van de gemeente Nissewaard? Kijk dan op de website van de gemeente en vraag de lening aan.

Kosten besparen

Het grote voordeel van energiebesparende maatregelen is dat je er direct kosten mee bespaart. Die kun je inzetten om de lening af te lossen. Van dat geld kan de gemeente vervolgens weer nieuwe leningen verstrekken aan andere huiseigenaren. Voor de uitvoering van de Duurzaamheidslening werkt de gemeente samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). 

Samen naar een duurzaam Nissewaard 

De gemeente Nissewaard organiseert dit jaar diverse activiteiten om inwoners op weg te helpen hun woning energiezuiniger te maken. Deze activiteiten passen bij de ambitie van de gemeente om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Een van de andere maatregelen is de lancering van het online platform Wij.Doen.Groen., waarop inwoners duurzame initiatieven kunnen delen om elkaar te inspireren. Zo blijft Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.