Wil jij ook een lagere energierekening? Verduurzaam dan nu je huis

do 30 april 2020 - Aandacht voor producten en adviezen. Ook buurtinitiatieven, inkoopacties en challenge

Aandacht vragen voor energiebesparende producten en adviezen, energyparty’s waarop buren met elkaar naar energiezuinige oplossingen zoeken en een tech challenge om scholieren uit te dagen met ideeën voor verduurzaming te komen. Met deze en andere initiatieven gaat de gemeente Nissewaard heel het jaar, tot en met 31 maart 2021, het besparen van energie promoten. Want energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn. En het levert veel op: een lagere energierekening en meer wooncomfort.

Energiebesparende producten of adviezen

Aanvankelijk kon je met een kortingscode, tot een bedrag van 90 euro, energiebesparende producten en adviezen bestellen in de webshop van de WoonWijzerWinkel, hét energieadviesloket van de regio. Deze actie was een enorm succes, waardoor gratis bestellen nu niet meer mogelijk is. Maar je kunt uiteraard nog steeds in de webshop terecht voor energiebesparende producten en adviezen. Denk aan:

 • Energiebesparende producten
  Het gaat om concrete producten zoals LED-lampen, radiatorfolie, tochtstrips en meer.
   
 • Gepersonaliseerde woonscan
  Deze digitale woonscan biedt je een kort en duidelijk overzicht van wat je aan jouw woning kunt verduurzamen, hoeveel dit kost en hoeveel geld je hiermee mogelijk bespaart. De WoonWijzerWinkel gebruikt hiervoor een combinatie van openbaar beschikbare data en gegevens die je zelf moet aanleveren. Ook ontvang je een dakfoto met een plan voor een optimale ligging van zonnepanelen en een actueel overzicht van beschikbare subsidies. 
   
 • Persoonlijk adviesgesprek
  Hierbij ga je een uur om de tafel met een bouwkundig adviseur op de locatie van de WoonWijzerWinkel (Directiekade 2, Rotterdam-Heijplaat) en neem je de opties voor het verduurzamen van je woning door. Vervolgens kun je in de showroom de mogelijke oplossingen in het echt bekijken.
   
 • Woningopname
  Hierbij komt een bouwkundig adviseur bij je thuis langs om je ter plekke te adviseren over hoe je je woning kunt verduurzamen. Hij of zij kijkt onder meer naar het huidige energieverbruik, naar de isolatiemogelijkheden en naar oplossingen als zonnepanelen, een zonneboiler en een warmtepomp. Na het bezoek, dat ongeveer drie kwartier duurt, ontvang je een verslag van de woningopname, inclusief een overzicht met geadviseerde verbeteringen.

Als gevolg van de coronacrisis is een aantal diensten van de WoonWijzerWinkel niet of op een andere manier beschikbaar, zoals woningopnames en adviesgesprekken. Informatie over het (tijdelijk) aangepaste aanbod staat op www.woonwijzerwinkel.nl.
 

Energyparty’s, gezamenlijke inkoopacties, energiebesparingscoach en challenge voor scholieren

De gemeente ondersteunt heel het jaar de Stichting Buurkracht om in Nissewaard Energyparty’s te organiseren, waarop buren samen hun energieverbruik en bespaarmogelijkheden bekijken. Ook organiseert de gemeente in een aantal buurten collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en woningisolatie. Verder gaat een energiebesparingscoach bewoners dicht bij huis voorlichting geven over energiebesparing. En met een energiebesparingsproject op scholen worden scholieren uitgedaagd mee te denken over energiebesparing en verduurzaming. Wanneer deze activiteiten gaan starten, hangt af van de situatie rondom de coronacrisis. Later volgt hierover meer informatie.

Samen voor een duurzaam Nissewaard 

De verduurzamingsactiviteiten, die mede mogelijk zijn dankzij een subsidie van het rijk, passen bij de ambitie van de gemeente om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Zo blijft Nissewaard een fijne plek om te wonen, werken en leven. Ook voor toekomstige generaties.

Bekijk hier een video over Werk aan de Woning: