Geervliet

Een dorp met hier en daar nog de grandeur van een stad(je). Dat is Geervliet. Kort na zijn ontstaan in de Middeleeuwen als tolplaats voor het drukke handelsverkeer op de rivier de Bernisse, won Geervliet snel aan belang. Het dorp kreeg stadsrechten en de heer van Putten vestigde er zijn hofstede. De rijkdom en status van toen ebden echter weg met het dichtslibben van de rivier. Toch is het rijke verleden het dorp nog altijd aan te zien. Zo heeft Geervliet een bijzonder fraai (voormalig) stadhuis, waar nu nog huwelijken worden voltrokken. Ook is er een prachtige kerk, die veel groter is dan je in een dorp van deze omvang zou verwachten. En zonder dat rijke verleden zou het historische centrum nooit zo veel panden met de monumentenstatus hebben.

Woningen, voorzieningen, natuur en recreatie

Dat Geervliet aan belang inboette en vervolgens veranderde in een agrarisch dorp, is nog te zien aan de voormalige boerderijen in de dorpskern. Het woningaanbod in Geervliet bestaat verder vooral uit eengezinswoningen, zoals rij- en hoekwoningen, tweekappers en vrijstaande huizen, zoals je dat in een dorp verwacht. Het dorp ligt aan het natuur- en recreatiegebied Bernisse, waar je volop kunt wandelen, joggen, picknicken, fietsen, zwemmen, varen of van de zon genieten. Je vindt in Geervliet diverse (sport)verenigingen, enkele winkels, een restaurant en een basisschool. Sociaal cultureel centrum De Haveling, een dorpshuis dat door vrijwilligers wordt gerund, neemt een centrale plaats in Geervliet in.

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook