Heenvliet

Onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Heenvliet is het kasteel Ravesteyn. Dit kasteel is halverwege de dertiende (!) eeuw gebouwd door Hugo van Voorne, de eerste heer van Heenvliet. Het kasteel, dat vier hoektorens had en omringd was door een gracht, diende als woonhuis en verdedigingswerk. Bijzonder aan het kasteel is niet zozeer dat het in 1572 door de watergeuzen is vernield, maar dat de ruïne er nog steeds staat. Een ander markant en historisch gebouw in Heenvliet is het Ambachtsherenhuis, het grote gebouw dat met zijn witte gevel het schitterende marktplein domineert. Dat marktplein, kortweg de Markt, is een van de mooiste marktpleinen in de regio en is grotendeels in oude staat bewaard gebleven. Eén keer per jaar, en al sinds de zeventiende eeuw, vindt op en rond dat schitterende plein de jaarlijkste Paardenmarkt plaats. Dit evenement, met behalve een paardenmarkt ook een grote kermis, is veruit het grootste evenement van de regio, met elk jaar zo'n 80.000 bezoekers. 

Winkelcentrum en eengezinswoningen

Bijzonder aan Heenvliet is vooral het hoge voorzieningenniveau, met onder meer een medisch centrum, diverse sportverenigingen, een manege, een openluchtzwembad (dat door vrijwilligers wordt gerund), een sportzaal en een overdekt winkelcentrum voor de dagelijkse booschappen, met onder meer een grote Albert Heijn die ook op zondag open is. Heenvliet ligt aan natuur- en recreatiegebied Bernisse, waar je lekker kunt wandelen, joggen, picknicken, fietsen, zwemmen, varen of van de zon genieten. Het woningaanbod in Heenvliet bestaat vooral uit eengezinswoningen.

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook