Hekelingen

Dorps en gemoedelijk. Dat zijn misschien wel de beste typeringen van Hekelingen. Het dorp, dat lange tijd als wijk van Spijkenisse werd gezien, heeft een fantastische ligging: dicht bij de stedelijke voorzieningen van Spijkenisse, nabij diverse parken en vooral ook dicht bij de natuur langs het Spui. Direct rondom het dorp liggen bovendien polders. Het woningaanbod in Hekelingen bestaat vooral uit eengezinswoningen, vrijstaand of half vrijstaand. Verder ligt de zelfbouwbuurt Heer & Meester tegen het dorp aan. De kleine schaal van Hekelingen zorgt voor een beperkt, maar goed voorzieningenaanbod. Waaronder enkele winkels voor de dagelijkse boodschappen, een restaurant en de plaatselijke voetbalvereniging.

Sfeervol kerkje

Baken in het dorp is het kerkje, dat uit 1851 dateert. Dit sfeervolle godshuis kwam toen in de plaats van een eerder kerkgebouw, dat uit de veertiende eeuw dateerde. De geschiedenis van Hekelingen zelf gaat nog verder terug, in elk geval tot in de dertiende eeuw.

Ina-Moerkerken-Hekelingen

"Het is hier heel fijn wonen. We zullen nooit zeggen: 'We wonen in Spijkenisse'. Je woont in Hekelingen! Het leuke van Hekelingen is dat je in een dorp woont waar je je honderd jaar terugwaant in de tijd. Loop ik de straat uit, dan sta ik in de polder. Ga ik linksaf, dan kan ik naar het Spui. En als ik rechtsaf ga, kom ik in het prachtige nieuwe winkelcentrum van Spijkenisse. Ook ben ik vanuit Hekelingen snel in de bibliotheek. En neem ik de metro, dan ben je ook nog eens zo in Rotterdam."

Ina Moerkerken

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook