Centrum

Een stadscentrum moet bruisen, maar kent ook altijd rustige buurtjes, in de luwte. Voorbeelden daarvan in het stadshart van Spijkenisse zijn het Koningin Julianaplein (waar het oude gemeentehuis staat), de Karel Doormanstraat ('achter' de nieuwe bibliotheek), en de Molenwei (het buurtje 'onder' molen Nooitgedacht). Je woont in dit soort buurtjes, waar je vooral stads- of eengezinswoningen vindt, in een oase van rust. Terwijl zich op loopafstand zo'n 250 winkels, talrijke cafés en restaurants, een dancing, een bioscoop en het nieuwe theater bevinden. En terwijl daar ook jaarlijks tal van evenementen plaatsvinden. Toch zijn het niet alleen de winkels, de uitgaansgelegenheden en de culturele voorzieningen die het centrum van Spijkenisse aantrekkelijk maken.

Nieuwe vormen voor een oude stijl

Ook de architectuur is een factor van betekenis. Bij de recente vernieuwing en uitbreiding van het stadshart, waarbij vooral appartementen aan het woningaanbod zijn toegevoegd, is gekozen voor een klassieke bouwstijl. Die stijl kan het beste worden omschreven als een moderne interpretatie van de architectuur van oud-Hollandse binnensteden. Het vernieuwde centrum is een trekker voor de hele regio, uitstekend bereikbaar via de Groene Kruisweg en voorzien van riante parkeermogelijkheden. Als je bijvoorbeeld naar een voorstelling gaat, parkeer je je auto in de garage pal naast het theater. Ideaal.

Martin Waltmans

“Het is natuurlijk een cliché, maar als je in het centrum woont, zit je toch wel heel dicht bij de winkels en andere voorzieningen. Ik merk het aan hoe vaak ik even naar de Albert Heijn loop: dat is ongeveer mijn persoonlijke voorraadkast. Nee, in andere wijken van de stad kom ik niet veel. Je hebt hier immers alles bij de hand. Druk? Ja, als de winkels open zijn, is het gezellig druk. Maar buiten de winkelopeningstijden is het rustig. Ik heb een eigen bedrijf. Klanten kunnen altijd onder de zaak parkeren."

Martin Waltmans

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook