De Akkers

Een stad in de stad. Zo zou je De Akkers, lange tijd de grootste wijk van Spijkenisse, kunnen omschrijven. Vooral als je naar het voorzieningenaanbod kijkt. Met onder meer diverse basisscholen, een flink winkelaanbod (met name in het overdekte winkelcentrum Akkerhof), een eigen metrostation (metrostation De Akkers), een gezondheidscentrum, een sporthal en het fraaie Park Braband is dat aanbod zeer ruim.

Veel betaalbare woningen

Maar ook het woningaanbod, vooral bestaande uit eengezinswoningen en maisonnettes, is groot. Daarnaast zijn de meeste huizen in De Akkers aantrekkelijk geprijsd. Vooral starters weten de wijk daarom te vinden. Bijzonder is dat De Akkers nauwelijks hoogbouw kent. Er is wel gestapelde bouw, maar vrijwel nergens hoger dan vier lagen.

Maria-van-der-Wiel-Spijkenisse-Akkers-Vriesland

"Een wijk kun je met alle bewoners samen leuk maken. Een voorbeeld: ik ben nu met de buurtkinderen bezig in een moestuintje. De kinderen helpen mee met het verzorgen en onderhouden van de tuin. Zo leren ze van alles over het telen van groenten, bloemen en kruiden. Als afwisseling doen wij een spelletje. Dit soort activiteiten maakt van de buurt een gezellige woonwijk. En voor de rest hebben we hier in Spijkenisse alles. Een zwembad, speeltuintjes, een prachtig nieuw theater, noem maar op. En alles is goed bereikbaar. Zelfs op de fiets."

Maria van der Wiel

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook