Groenewoud

Groenewoud is een wijk op twee benen. Aan de ene kant van de Eikenlaan vooral gestapelde bouw, nog niet zo lang geleden helemaal vernieuwd. Aan de andere kant vooral eengezinswoningen,  met hier en daar gouden randjes met riante bungalows. Kenmerkend voor de wijk is de ruime opzet en het vele groen. Nergens blijkt dat meer dan aan de randen van Groenewoud, waar langgerekte parkstroken de wijk als het ware omarmen. De grootste parkstrook ligt aan de noordzijde, richting metrostation Spijkenisse Centrum. Deze strook is altijd vrij van bebouwing gebleven om ruimte te houden voor een treinverbinding met Rotterdam. Die trein kwam er nooit, en dus werd de strook een fraai park.

Scholen, gymzaal en winkels

In het hart van Groenewoud liggen scholen, een gymzaal en een winkelstrip, met een grote supermarkt. Behalve bij starters, singles en gezinnen is Groenewoud ook in trek bij ouderen. De wijk heeft een ruim aanbod aan seniorenwoningen.​

Frans-de-Koning-Groenewoud-Spijkenisse

“Groenewoud is een groene wijk, met veel bomen tussen de huizen en ook veel gras. Ideaal voor kinderen. Nog niet zo lang geleden zijn er allemaal speeltoestellen neergezet. Je ziet dat dat ook weer andere kinderen aantrekt, dus dat is heel gezellig allemaal. Het is ook een gemoedelijke wijk; we hebben goed contact met de buren. Scholen zijn dichtbij, je hebt een winkelcentrum in de buurt en je stapt zo op de metro. Je zit eigenlijk centraal in Spijkenisse."

Frans de Koning

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook