Schiekamp-Hoogwerf

Een mix van betaalbare appartementen en 'gewone' eengezinswoningen. Dat maakt het woningaanbod in Schiekamp-Hoogwerf in trek bij jong en oud. De prijzen zijn bereikbaar voor starters en jonge gezinnen, en ook ouderen die gelijkvloers willen wonen kunnen er terecht. De wijk is ontstaan in de jaren zestig en gebouwd volgens de ideeën uit die tijd: veel ruimte, brede wegen en vooral veel groen. Het resultaat: een strakke opzet, met vaak haaks op elkaar staande flats en eengezinswoningen, veel bomen, gras en plantsoenen, en lommerrijke lanen, zoals de Rozenlaan en de Churchilllaan. 

Park, scholen, winkels en sportclubs

Aan de rand van de wijk ligt bovendien een uitgestrekt park, het Hartelpark. Scholen, een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen (winkelcentrum 't Plateau) en tal van sportverenigingen zijn in de wijk aanwezig. De ontsluiting is uitstekend. Schiekamp-Hoogwerf ligt aan de Groene Kruisweg, waardoor je in een mum van tijd op de A15 bent.

Schiekamp-Hoogwerf-Annemiek-Roerhorst-Nissewaard

“Schiekamp is een leuke plek in Spijkenisse. Het is een buurt die weids is opgezet en veel groen heeft. Daar zit je ook vlakbij: binnen vijf minuten loop je al in het Hartelpark. En als je de Groene Kruisweg oversteekt, ben je in het centrum van Spijkenisse. Ik vind het een voordeel dat ik daar zo dichtbij woon, want het centrum is heel compleet. Wat ik ook een belangrijk voordeel vind, is dat Schiekamp vlak bij de uitvalswegen ligt.”

Annemiek Roerhorst

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook