Sterrenkwartier

Rustig, ruim van opzet en vooral heel erg no-nonsense. Dat is de wijk Sterrenkwartier. Hier en daar staan riante bungalows, de zogeheten gouden randjes. Verder zijn er eengezinswoningen en flatwoningen, die gelijkelijk over de wijk zijn verdeeld. Dat had anders kunnen zijn. Eind jaren zestig was het de bedoeling veel meer hoogbouw in Sterrenkwartier te realiseren, maar toenmalig wethouder Dick Teegelaar stak daar een stokje voor. Hij wilde juist meer eengezinswoningen, omdat mensen 'nu eenmaal ruimte nodig hebben'. Dankzij zijn interventie kent de wijk nu een mooie mix van gezinnen en ouderen. Die kunnen hun boodschappen om de hoek halen, in wijkwinkelcentrum Sterrenhof.

Rustige wijk, overal dichtbij

Sterrenkwartier is een rustige wijk, met een prima ligging. Via de Baljuwlaan rijd je zo de stad uit en de Planetenlaan biedt je een doorsteek naar het stadscentrum. Daarnaast fiets je zo het groene polderland in. Ook Rotterdam is dichtbij, dankzij de nabijheid van metrostation Heemraadlaan.

Edith-Horsthuis-Sterrenkwartier-Spijkenisse

"Het leuke van Sterrenkwartier is dat huurhuizen worden vervangen door koopwoningen. Er komen daardoor meer jonge gezinnen bij, de wijk is aan het verjongen. Dat vind ik plezierig. Het kleine en knusse winkelcentrum Sterrenhof is dichtbij, je hebt er genoeg winkels om boodschappen te kunnen doen. Metrostation De Akkers is evenmin ver weg en als ik de fiets pak, zit ik binnen vijf minuten in het dorp. Ja, gek hè, maar ik heb het nog steeds over het dorp als ik het over Spijkenisse heb."

Edith Horsthuis

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook