Vriesland

De wijk Vriesland is eigenlijk het kleine zusje van De Akkers. Het woningaanbod is vergelijkbaar, met vooral betaalbare eengezinswoningen, en hoogbouw van slechts enkele verdiepingen. Als je in Vriesland woont, maak je gebruik van veel voorzieningen in De Akkers, zoals de basisscholen, de winkels, de metro, de sporthal, het gezondheidscentrum en het park. Maar de wijk heeft zelf ook een bijzondere voorziening 'in huis': het jongerencentrum aan de Westdijk.

A-locatie: uitzicht over de polders

Als je aan de zuidwestelijke rand van Vriesland woont, zit je op een A-locatie. Je kijkt uit over weidse weilanden, met in de verte het pittoreske witte kerkje van Simonshaven.

Maria-van-der-Wiel-Spijkenisse-Akkers-Vriesland

"Een wijk kun je met alle bewoners samen leuk maken. Een voorbeeld: ik ben nu met de buurtkinderen bezig in een moestuintje. De kinderen helpen mee met het verzorgen en onderhouden van de tuin. Zo leren ze van alles over het telen van groenten, bloemen en kruiden. Als afwisseling doen wij een spelletje. Dit soort activiteiten maakt van de buurt een gezellige woonwijk. En voor de rest hebben we hier in Spijkenisse alles. Een zwembad, speeltuintjes, een prachtig nieuw theater, noem maar op. En alles is goed bereikbaar. Zelfs op de fiets."

Maria van der Wiel

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook