Waterland

Beverveen, Snoekenveen, Salamanderveen, Baarsveen. De namen van de buurten in de wijk Waterland laten niets aan duidelijkheid te wensen over: water vormt een rode draad in de wijk. Bij het ontwerp is ernaar gestreefd de aantrekkelijke elementen uit het oude polderlandschap in de nieuwe wijk op te nemen. Behalve watergangen zijn bijvoorbeeld ook bomen en dijkjes gespaard gebleven.

Veilig spelen dankzij woonerven

Maar het meest kenmerkende voor Waterland, waarvan de bouw in 1972 begon, zijn de (autoluwe) woonerven. Daar kun je met een gerust hart je kinderen buiten laten spelen. Verder vind je in Waterland, een wijk met vooral betaalbare eengezinswoningen, een aantal basisscholen en een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. Een rondje joggen, gezellig picknicken of de hond uitlaten doe je in Park Waterland. Erg praktisch: aan de rand van de wijk ligt metrostation Heemraadlaan.

Frans-van-Loon-Waterland-Spijkenisse

"Waterland is een dynamische wijk, een wijk die al iets heeft meegemaakt. En dat heeft zo zijn charme. Je vindt hier een mix van huur en koop, ook dat maakt de wijk leuk. Er wonen ouderen, mensen in de middelbare leeftijd en jongeren. Ik zit in de wijkvereniging. Zo hebben wij bijvoorbeeld het Midzomernachtfeest georganiseerd op de langste dag. Vuurwerk opruimen doen met z'n allen. We porberen met elkaar de wijk leuk te maken en te houden."

Frans van Loon

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook