Zuidland

Een rustig dorp, met een mooie historische kern, omringd door uitgestrekte polders en het prachtige natuur- en recreatiegebied Bernisse. Dat is Zuidland, in het plaatselijke dialect ook wel 'Sland' genoemd. Hoewel een echt dorp, beschikt Zuidland over vele voorzieningen. Zoals een grote sporthal, een overdekt winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen, een openluchtzwembad (dat door vrijwilligers wordt gerund), drie basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een verzorgingshuis en diverse sportverenigingen (waaronder voetbal, tennis, korfbal, judo en volleybal). Verder zijn er verschillende cafés en restaurants en is er zelfs een hotel. En in koude(re) winters kun je in Zuidland schaatsen op een gezellige natuurijsbaan. Het woningaanbod in het dorp bestaat vooral uit eengezinswoningen (rijwoningen, tweekappers en vrijstaande huizen), maar er zijn ook appartementen. Rondom het verzorgingshuis vind je bovendien flink wat seniorenwoningen. Kenmerkend voor het dorp is de laatmiddeleeuwse Dorpskerk, waarvan de scheve toren de historische kern domineert en al van kilometers afstand te zien is.

Natuur- en recreatiegebied Bernisse

Zuidland ligt tussen uitgestrekte polders en natuur- en recreatiegebied Bernisse, waar je lekker kunt wandelen, joggen, picknicken, fietsen, zwemmen, varen of van de zon genieten. Een geliefd vakantiepark, Zuytland Buiten, illustreert dat het goed toeven is in het Bernissegebied. Behalve voor vakantiegangers is dit park ook in trek bij expats.

Nieuwsbrief

Ik wil informatie ontvangen over:

Wil je op de hoogte blijven van het woonnieuws uit Nissewaard? Meld je dan hier aan voor de e-mail nieuwsbrief. Afmelden kan met één klik. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

volg ons

Facebook