Werken aan een beter en duurzamer huis in Nissewaard

Een lagere energierekening, meer wooncomfort, een huis dat beter past bij je levensfase en een hogere prijs bij een eventuele verkoop. Je huis verbeteren en verduurzamen levert tal van voordelen op. Met het actieprogramma Werk aan de Woning wil de gemeente Nissewaard je informeren over de mogelijkheden, en je inspireren tot daden. Op deze pagina’s lees je er meer over.

Duurzaam Bouwloket - gratis en onafhankelijk advies

Heb je al nagedacht over het verduurzamen van je woning? Financieel is dit erg interessant. Een investering in een duurzamer huis geeft een hoger rendement dan de rente op je spaarrekening. Je energielasten gaan namelijk omlaag en een verduurzaamde woning is meer waardevast. Je huis is bovendien voorbereid op de toekomst. Vanaf 2050 moet elke woning in Nederland van het aardgas af zijn en duurzaam verwarmd worden. Als je gaat verbouwen, is het verstandig om je woning hierop voor te bereiden.
Maar hoe doe je dat en waar begin je? Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Onafhankelijk adviseurs vertellen je hoe je jouw woning comfortabel, energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij te (laten) verbouwen. Ben je op zoek naar een bedrijf dat je huis vóór jou kan verduurzamen? Ook dan ben je bij Duurzaam Bouwloket aan het juiste adres: dit gemeentelijke energieadviesloket helpt je een betrouwbaar bedrijf te vinden via www.duurzaambouwloket.nl/bedrijven

Doe de energiesubsidie-check
Wil je je woning verduurzamen en weten of je daar subsidie voor kunt krijgen? Bekijk dan welke mogelijkheden er landelijk, provinciaal en in jouw gemeente zijn via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck. Let op: in de meeste gevallen moet je de subsidie aanvragen voordat je de maatregelen uitvoert.

Vragen?
Heb je vragen over het verduurzamen van je huis? Bel dan Duurzaam Bouwloket:
(072) 743 39 56 
info@duurzaambouwloket.nl
www.duurzaambouwloket.nl/nissewaard

 

Inzicht in de energiezuinigheid van je huis? Vraag een energielabel aan

Wil jij weten hoe energiezuinig jouw huis is? Vraag dan een energielabel aan. Als je nog geen energielabel hebt, kun je op www.energielabel.nl een voorlopig energielabel aanvragen. Zo'n voorlopig label geeft een inschatting. Wil je een definitief energielabel dat nog meer duidelijkheid geeft? Vraag dit dan aan via de website van de Rijksoverheid.

 

Ook informatie en advies op Energiebesparendoejenu.nl

Nog meer informatie, advies en inspiratie over het energiezuiniger maken van je huis vind je op www.energiebesparendoejenu.nl, een site van de Rijksoverheid.