Sluit icoon

Vredehof

Spijkenisse
Appartementen en eengezinswoningen
Prijzen worden later bekend gemaakt
Oppervlaktes nog niet bekend

bekijk meer informatie over dit aanbod

Beschrijving

Een parkachtige omgeving met woongebouwen die met 'de voeten in het groen' staan. Zo omschrijft ontwikkelaar Herkon de nieuwe woonbuurt Vredehof, die zij in de komende jaren aan de Vredehofstraat in Spijkenisse wil realiseren. Vredehof wordt een buurt met gezinswoningen en appartementen, zowel koop als huur (ook sociale huur), zo is te lezen op de projectsite. Om daarvoor ruimte te maken, zullen de gebouwen die er nu staan, worden gesloopt. Een deel van het KPN-gebouw zal blijven staan. Het is de bedoeling dat de verkoop van de eerste gezinswoningen en appartementen eind 2024 start. 

Begraafplaats als 'stilte-park' onderdeel van nieuwe buurt

Vredehof zal worden gerealiseerd aan de Vredehofstraat en de Groene Kruisstraat. Herkon heeft de grond inmiddels in bezit en is bezig met de verwerving van de gebouwen. Ook de naastgelegen begraafplaats wordt bij het plan betrokken. Herkon wil dat de begraafplaats in zijn huidige vorm als een 'stilte-park' onderdeel wordt van het nieuwe wijkje. Vredehof moet sowieso een rustige buurt worden, met veel parkachtig groen, wandelpaden en weinig auto's. Die zullen voor een groot deel ondergronds geparkeerd worden, in de parkeergarage die onder een deel van de nieuwbouw zal worden gerealiseerd.

Blijf op de hoogte en denk mee

Niets is in beton gegoten, benadrukt Herkon. Met de gemeente is stedenbouwkundige overeenstemming bereikt. Dat betekent dat beide partijen het eens zijn over de vorm en de hoogte van de gebouwen, en over de woningtypen die er komen. De architectuur en de landschappelijke inrichting zijn nog niet definitief bepaald. In november is er een informatieavond geweest, waarop omwonenden en belanghebbenden hun mening over de plannen konden geven. Wil jij op de hoogte blijven en meedenken? Ga dan naar de projectsite, meld je aan en vul de enquête in.