Sluit icoon

Krekenbos (zelfbouwkavels)

Zuidland
Zelfbouw
€ 415.520 / € 441.840 v.o.n.
742 m² tot 789 m² opp.

bekijk meer informatie over dit aanbod

Beschrijving

Zelf je huis bouwen, zodat je woning helemaal voldoet aan jouw woonwensen. Het kan in Krekenbos, het sluitstuk van de Zuidlandse nieuwbouwwijk Kreken van Nibbeland. Daar zijn op dit moment 10 vrije zelfbouwkavels in verkoop, met oppervlaktes van ongeveer 750 vierkante meter.

Zelfbouw: met architect of 'uit het boekje'

Zelfbouw kan grofweg op twee manieren. Met een architect en aannemer, of via een bouwer die een woning uit een catalogus realiseert.

Met architect

Kies je voor samenwerking met een architect (en aannemer), dan krijg je een uniek huis, dat helemaal aan jouw wensen voldoet. De architect is behalve ontwerper ook adviseur, onder meer op het gebied van regelgeving, duurzaamheid en vernieuwende woonconcepten. Jij leidt het ontwerp- en bouwproces, al kun je ook veel door de architect laten doen. Hij of zij brengt je bijvoorbeeld in contact met aannemers die je een prijsaanbieding doen. Al kun je uiteraard ook zelf een aannemer benaderen. 

'Uit het boekje'

Kies je voor een bouwer die een woning uit een catalogus (‘uit het boekje’) realiseert, dan kies je voor meer gemak. Zo’n catalogus-woning kan een goede keuze zijn als je te weinig tijd, kennis en ervaring hebt om het ontwerp- en bouwproces zelf te leiden. Er zijn talrijke min of meer kant-en-klare woningen, die aanbieders volgens jouw wensen kunnen afbouwen. Zij begeleiden het proces en nemen je veel zorgen uit handen.

Veel vrijheid, wel regels

Belangrijk is wel dat de woning die jij wil realiseren, past binnen de regels van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan, dat in opdracht van de gemeente is opgesteld.

Zuidland: rustig dorp, veel voorzieningen

Zuidland is een rustig dorp met een fraaie historische kern. Het dorp is zeer kindvriendelijk en groot genoeg voor een uitgebreid voorzieningenaanbod. Op loopafstand van Krekenbos ligt het dorpscentrum, met winkels voor de dagelijkse boodschappen. Ook basisschool De Vlasbloem ligt dichtbij. Verder vind je in het dorp nog een andere basisschool, diverse sportverenigingen, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een sportschool en een grote sporthal. Er is ook een openluchtzwembad. En als het in de winter vriest, is er een natuurijsbaan. Net buiten het dorp kun je genieten van een weids polderland en van natuur- en recreatiegebied Bernisse, waar je kunt fietsen, joggen, wandelen, waterfietsen, roeien, suppen en zwemmen. Zuidland ligt op ongeveer een halfuur autorijden van Rotterdam.