Sluit icoonTerug icoon

38 appartementen achter nostalgische gevels Voorstraat Spijkenisse

ma 16 mei 2022 - Panden Voorstraat 18 en 20-22 herontwikkeld tot woningen en bedrijfsruimte

Met flink wat nieuwbouw én de omvorming van leegstaande winkelpanden tot woningen krijgt het stadscentrum van Spijkenisse er in de komende jaren zo'n 500 woningen bij, onder meer voor starters. Dat gaat zorgen voor meer levendigheid en een betere uitstraling. Een van de projecten die eraan komen, is de herontwikkeling van de panden Voorstraat 18 en 20-22. Op de plek waar voorheen grand café 't Oudste Huys en kook- en cadeauwinkel Van Genderen zaten, komen straks 38 city lofts (studio's en appartementen) en een bedrijfsruimte.

Woningen en bedrijfsruimte achter nostalgische gevels Voorstraat

De studio's en appartementen zijn bedoeld voor de verhuur. De woonoppervlaktes lopen uiteen van circa 20 tot ongeveer 50 vierkante meter. Bijzonder aan het project is dat de 38 appartementen worden gerealiseerd achter nostalgisch ogende gevels. Vanaf de Voorstraat lijkt het daardoor op een aantal verschillende, kleine pandjes. Die fraaie gevels zullen een positieve bijdrage leveren aan de sfeer en uitstraling van deze plek. Op de begane grond komt een bedrijfsfruimte. De invulling daarvan is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden op deze plek in september of oktober van dit jaar starten. Het gaat in eerste instantie om sloopwerk. In de tweede helft van 2023 wordt de oplevering verwacht. Tegen die tijd wordt ook bepaald wanneer de verhuur van start gaat. 

Ook op andere plekken in stadscentrum extra woningen

Behalve aan de Voorstraat komen er ook elders in het stadscentrum woningen bij. Soms via de transformatie van leegstaande winkelpanden, zoals bijvoorbeeld aan de Noordpassage en het voormalige Saturn-pand. Soms via nieuwbouw. Zoals appartementencomplex Het Posthuys, dat op de plek van het voormalige postkantoor aan de Marrewijklaan verrijst. Of nieuwbouwproject Centrumpoort, aan en rondom het Kolkplein (eveneens appartementen). Nóg een opvallende locatie waar woningen aan het stadscentrum worden toegevoegd: in en boven op kantoorgebouw Raadhuisstaete, aan de Raadhuislaan. Dankzij transformatie en zes nieuwbouw bouwlagen, die trapsgewijs op het huidige pand worden gerealiseerd, telt dit gebouw straks circa 78 woningen (sociale en middeldure huur).

Inschrijven nog niet mogelijk

Inschrijven voor de woningen op de diverse locaties kan nog niet. En voor Het Posthuys kan het niet meer (uitverkocht). Als er meer bekend is over een of meer van deze ontwikkelingen, wordt dat via deze website (en de nieuwsbrief) bekendgemaakt. 
 

Aan de impressies bij dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.