Sluit icoonTerug icoon

78 koop- en huurwoningen in fase 2 Stella Nova, ook voor starters

wo 8 september 2021 - Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep verwacht rond jaarwisseling te starten met de verkoop

33 koopwoningen en 45 sociale huurwoningen, in allerlei varianten: rijwoningen (ook voor starters), tweekappers en appartementen. Dat wordt het woningaanbod in de tweede fase van nieuwbouwproject Stella Nova in de wijk Sterrenkwartier in Spijkenisse. Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep verwacht rond de jaarwisseling met de verkoop te kunnen starten. Later dit jaar wordt hierover meer bekend gemaakt. De huurwoningen worden in verhuur gebracht als de oplevering nadert.

Fase 2 Stella Nova: koop- en sociale huurwoningen (ook voor starters)

Fase 2 komt tussen fase 1, die al is opgeleverd en bewoond, en wijkwinkelcentrum Sterrenhof. Dat betekent dat de flats die daar nu nog staan, gesloopt zullen worden. Dat gaat, als alles volgens plan verloopt, eind dit jaar of begin 2022 gebeuren. Net als de eerste fase krijgt de tweede fase rijwoningen met een kap en rijwoningen met een plat dak. Daarnaast zijn er twee- en driekappers. Alles bij elkaar gaat het om 33 koopwoningen, waarvan acht bedoeld zijn voor starters. Van een deel van de koopwoningen in fase 2 ligt de tuin aan het water. De prijzen zijn nog niet bekend. Ook daarover volgt later meer informatie.
Behalve koopwoningen komen er dus sociale huurwoningen: 22 appartementen en 23 rijwoningen. Van die rijwoningen zijn er (wederom) acht bedoeld voor starters. Woningcorporatie Maasdelta Groep gaat deze huurwoningen, als de oplevering nadert, via Woonnet Rijnmond aanbieden. 

Gevarieerd woningaanbod, heel duurzaam 

De variatie in Stella Nova is dus ook in deze tweede fase groot. Dat komt echter niet alleen door de verschillende woningtypen. Bij de koopwoningen kun je namelijk weer uit diverse ruwbouw- en afbouwopties kiezen. Behalve heel gevarieerd wordt Stella Nova ook duurzaam; ze voldoen aan de nieuwste BENG-normen (BENG staat voor Bijna Energieneutrale Gebouwen). Dat scheelt in je energielasten. Daarnaast wordt bij de bouw zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen.

Stella Nova: fijn wonen nabij park, polder, winkels en basisscholen

In Stella Nova woon je in het groen en nabij water, een park en uitgestrekte polders. De nieuwe fase komt naast wijkwinkelcentrum Sterrenhof. Je dagelijkse boodschappen haal je dus letterlijk om de hoek. Diverse basisscholen liggen eveneens op loopafstand. En met de fiets ben je zo in het centrum van Spijkenisse, met zijn vele winkels, restaurants, bibliotheek en theater. Ook als je naar Rotterdam wilt, kun je de auto laten staan. Op een paar minuten fietsen stap je bij metrostation Heemraadlaan gewoon op de metro.

Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Heb je belangstelling voor een koopwoning in de tweede fase van Stella Nova? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via de projectsite. Dan blijf je op de hoogte en hoor je vanzelf wanneer de verkoop start. Stella Nova is een ontwikkeling van ABB Bouwgroep, in nauwe samenwerking met Maasdelta en de gemeente Nissewaard.