84 miljoen euro subsidie voor het isoleren van woningen

vr 16 augustus 2019 - Duwtje in de rug van maximaal 10.000 euro per woning voor energiebesparende investeringen

Het Rijk stelt 84 miljoen euro beschikbaar om huiseigenaren aan te moedigen energiebesparende maatregelen te nemen. Daartoe wordt de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) weer opengesteld. Deze regeling werd in 2016 in het leven geroepen, maar in april 2017 was het geld op. Met de 84 miljoen is er dus opnieuw geld beschikbaar om met deze subsidie energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Goede isolatie, minder energiekosten

"Met goede isolatie heb je veel minder energie nodig", aldus minister Kajsa Olongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, verantwoordelijk voor de subsidieregeling. "Dat scheelt in de energiekosten en het is een belangrijke stap richting een duurzaam gebouwde omgeving." 

Voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen

Voorwaarden om voor de subsidie in aanmerking te komen, zijn onder meer dat je eigenaar en bewoner van de woning bent. Ook moet je minimaal twee isolatiemaatregelen uitvoeren, zoals vloer-, gevel- of dakisolatie. De maatregelen moeten daarnaast uitgevoerd en betaald zijn na herinvoering van de regeling, dus na 15 augustus 2019. Met de subsdiie kun je ongeveer 20 procent van de totale kosten gesubsidieerd krijgen, tot een maximum van 10.000 euro. Je kunt vanaf 2 september subsidieaanvragen indienen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Profiteer direct, doe mee met inkoopactie Isolatie

Als inwoner van Nissewaard kun je direct profiteren van de subsidie door mee te doen met de nieuwe inkoopactie Isolatie van de WoonWijzerWinkel, het energieadviesloket van de gemeenten in de regio Rotterdam-Haaglanden. Dankzij de actieprijzen die de WoonWijzerWinkel heeft afgesproken met deelnemende installatiebedrijven én de subsidie ben je extra voordelig uit. Wil je meer weten over de inkoopactie Isolatie? Kijk dan voor alle mogelijkheden en aanbiedingen op de website van de WoonWijzerWinkel.