Sluit icoonTerug icoon

Bouw 3 'biobased' seniorenwoningen in Abbenbroek van start

za 18 februari 2023 - Energieneutrale huurwoningen, deels van hout, sfeervol en levensloopbestendig

Biobased bouwen, dus met natuurlijke materialen zoals hout. Dat levert niet alleen comfortabele woningen met een fijne sfeer en uitstraling op, maar is ook nodig om de samenleving te verduurzamen. Woonstichting De Zes Kernen is aan de Wasastraat in Abbenbroek gestart met de bouw van drie biobased seniorenwoningen, bedoeld voor de sociale verhuur.

Seniorenwoningen Abbenbroek: energieneutraal, veel hout en levensloopbestendig

Daarmee slaat De Zes Kernen meerdere vliegen in één klap. De woningen worden niet alleen biobased, dus gebouwd van materialen met een natuurlijke oorsprong (zoals hout). Ze worden ook energieneutraal. Bovendien zijn ze ook nog eens op een andere manier duurzaam: ze worden levensloopbestendig. Dankzij allerlei aanpassingen kun je er - al dan niet met zorg aan huis - heel lang zelfstandig wonen. 

Start bouw

De woningen verrijzen aan de Wasastraat, waar eerder 3 woningen stonden die zijn gesloopt. Inmiddels is de omgevingsvergunning verleend en is de bouw gestart. Meer informatie over het verloop van de bouw is te vinden op deze pagina op de website van De Zes Kernen. De verhuur zal, als de oplevering in zicht komt, via Woonnet Rijnmond gaan. Heb je belangstelling voor deze woningen, dan moet je dus bij Woonnet Rijnmond ingeschreven zijn.  

Impressie van de biobased woningen aan de Wasastraat in Abbenbroek. Je kunt aan dit beeld geen rechten ontlenen.