Sluit icoonTerug icoon

Centrumpoort: koop- en huurappartementen in stadscentrum Spijkenisse

za 21 januari 2023 - Nieuwbouw aan J.M. den Uyllaan geeft entree naar centrum Spijkenisse meer uitstraling

Wonen in het centrum van Spijkenisse, met winkels, horeca, het theater en de bibliotheek om de hoek. Het kan straks in nieuwbouwproject Centrumpoort, nabij de plek waar de J.M. den Uyllaan op de Schenkelweg uitkomt. Verdeeld over diverse gebouwen ontwikkelt Haagsebaan Vastgoed hier circa 222 appartementen. Terwijl de bouw van de eerste fase (met 96 huurappartementen) al is gestart, wordt fase 2 voorbereid. Die fase bestaat uit een woongebouw met 18 koopappartementen. Op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 31 januari van 19.30 tot 21.30 uur in Theater de Stoep in Spijkenisse, kom je over zowel de koop- als de huurappartementen meer te weten.

  • Informatie over fase 1 (huurappartementen) en fase 2 (koopappartementen) van Centrumpoort is verkrijgbaar op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 31 januari (19.30-21.30 uur) in Theater de Stoep (Theaterplein 1) in Spijkenisse. Stand: Stevast / Haagsebaan Vastgoed.
  • www.centrumpoort.nl (over de koopappartementen).
  • www.de-rentmeester.com (over de huurappartementen).

Centrumpoort: koopappartementen van 77 tot 106 vierkante meter

De koopappartementen van fase 2 hebben woonoppervlaktes van circa 77 tot ongeveer 106 vierkante meter, en drie of vier kamers. Ze krijgen een ruime woonkamer met open keuken en een fijne buitenruimte. Het is mogelijk om een parkeerplaats te huren in de naastgelegen parkeergarage. De prijzen zijn nog niet bekend. Wanneer de verkoop start, ligt ook nog niet vast. Maar de verwachting is dat de appartementen rondom de zomervakantie in verkoop gaan. Na fase 2 volgt fase 3, met nog eens 36 koopappartementen.

Energieneutraal, dus minder zorgen over je energierekening

Alle appartementen worden gasloos en energieneutraal. Daardoor heb je, terwijl de energieprijzen door het dak gaan, veel minder zorgen over je energierekening. De uitstekende energieprestaties worden bereikt dankzij zonnepanelen, vloerverwarming en vloerkoeling, gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning en een bodemwarmtepomp. 

Bouw fase 1 (huurappartementen) volop bezig. Verhuur start in derde kwartaal

Terwijl de koopappartementen van fase 2 en 3 nog in voorbereiding en ontwikkeling zijn, wordt aan de eerste fase (met 96 huurappartementen) al gebouwd. Het gaat om huurappartementen in de vrije sector, met woonoppervlaktes van ongeveer 60 tot zo'n 135 vierkante meter. Ze verrijzen in een U-vormig gebouw aan de Schenkelweg, op de hoek van de J.M. den Uyllaan. De appartementen worden zeer energiezuinig en hebben een buitenruimte. Onder het complex komt een parkeergarage, met op het dak daarvan een fraaie binnentuin. De huurprijzen zullen ongeveer tussen de 850 en net boven de 1.000 euro per maand liggen. Inschrijven voor deze woningen kan nog niet. De verhuur start, zo is nu de verwachting, in het derde kwartaal van 2023. 

Centrumpoort: stadse uitstraling, menselijke maat

Centrumpoort verrijst deels op de plek waar tot voor kort winkels als Action, BCC en Big Bazar gevestigd waren, en deels aan de overkant van de J.M. den Uyllaan, op een stuk grond dat nog onbebouwd is. Het markeert de oostelijke entree naar het centrum van Spijkenisse en doet daarmee zijn naam eer aan. Centrumpoort wordt een indrukwekkende entree, met mooie appartementencomplexen die speels ten opzichte van elkaar verspringen. Zachte kleuren, grote raampartijen, afwisselende hoogtes en veel buitenruimtes zorgen voor een stadse uitstraling met de menselijke maat.

Nog meer appartementen in aantocht in Centrumpoort

Met de fases 1, 2 en 3 is Centrumpoort nog niet af. Aan de overzijde van de Den Uyllaan komen nog meer appartementen, bij elkaar 72. Het is nog niet bekend of in deze gebouwen huur- of koopappartementen komen, of een mix daarvan. Op de begane grond van de gebouwen in Centrumpoort komen geen winkels of andere voorzieningen. Het wordt dus echt een woongebied.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Centrumpoort? Ga dan voor de koopwoningen naar www.centrumpoort.nl en meld je aan als belangstellende. Ben je geïnteresseerd in de huurwoningen, dan kun je je aanmelden via www.de-rentmeester.com. Ook dan hoor je vanzelf wanneer de verhuur van start gaat.

Overal dichtbij: stadse voorzieningen, natuur en strand

Als je in Centrumpoort woont, liggen de winkels, horeca en culturele voorzieningen van het stadscentrum om de hoek. En wil je juist rust en ruimte, dan wandel je langs de haven zo naar de Oude Maas, met zijn wijdse vergezichten. De ligging van Centrumpoort is om nog meer redenen bijzonder gunstig. Op acht minuten lopen stap je op de metro richting Rotterdam. En naar de stranden van Hellevoetsluis en Rockanje is het met de auto een halfuur. Dichter bij huis vind je bovendien hét natuur- en recreatiegebied van Nissewaard: het Bernissegebied. Daar fiets je door het uitgestrekte polderland zo naartoe. 

 

Impressies Centrumpoort. Bovenste impressie en eerste impressie middelste rij: koopappartementen van fase 2. Andere impressies: huurappartementen fase 1. Op de kaart zijn de diverse fases te zien. Het rode U-vormige blok is fase 1 (huurappartementen). Het roze en blauwe blok vormen de fases 2 en 3 (koopappartementen). De andere twee blokken (bruin-oranje) komen er ook nog aan.