Sluit icoonTerug icoon

De Wachthoeve (Hekelingen): koopappartementen in nieuwbouwboerderij

di 1 november 2022 - 2- en 3-kamerwoningen tussen stad en polderland, voor wie gemak en comfort zoekt

Een buitenkans voor senioren en mensen van middelbare leeftijd, die kiezen voor gemak, comfort en een weids uitzicht. Dat is nieuwbouwproject De Wachthoeve in Hekelingen. Deze nieuwbouwboerderij krijgt 24 levensloopbestendige koopappartementen die bijna energieneutraal zijn. Het gaat om twee- en driekamerappartementen van 70 tot 99 vierkante meter, met een terras of loggia en een fraaie, gezamenlijke patio. De prijzen lopen uiteen van 325.000 tot 457.000 euro (v.o.n.). Medio november gaat, als alles volgens plan verloopt, de verkoop van start.

De Wachthoeve: 'boerenschuur-architectuur' in Hekelingen

De Wachthoeve verrijst op de plek waar nu nog sportschool Celica is gevestigd, nabij de rotonde Westdijk-Hekelingseweg. De schuren van de bestaande boerderij worden gesloopt en vervangen door twee nieuwe gebouwen met een vergelijkbare, boerenschuur-uitstraling. De architectuur is dan ook geïnspireerd op de historische boerderij-stijl van de Zuid-Hollandse polders. Wat meteen opvalt aan de schuren, is de rieten dakbedekking. Samen met de paarskleurige bakstenen zorgt dat riet ervoor dat De Wachthoeve mooi past in het landschap. Tegelijkertijd is het gebouw een eye-catcher. 

Complete twee- en driekamerappartementen, met eigen buitenruimte

De 24 appartementen zijn in de basis al heel compleet, met onder meer een (open) keuken en een badkamer, en op de begane grond een berging. Alle appartementen zijn zo ingedeeld dat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Daarnaast kun je met allerlei opties er nog meer je eigen appartement van maken. De woonoppervlaktes variëren van 70 tot 99 vierkante meter. Het gaat vooral om driekamerappartementen. De compactere woningen hebben twee kamers, én een entresol. Die kan als tweede slaapplek dienen. Welk appartement je ook kiest, je hebt altijd een buitenruimte. Hetzij in de vorm van een terras, hetzij in de vorm van een loggia. Tussen de twee 'schuren' in komt een gemeenschappelijke patio, met fraaie beplanting en veel daglicht. Hoe het parkeren geregeld is? Aan de achterzijde is ruimte voor maar liefst 36 plekken. 

Levensloopbestendig en bijna energieneutraal

De appartementen zijn levensloopbestendig. Dankzij bepaalde voorzieningen kun je er langer zelfstandig blijven wonen, al dan niet met zorg aan huis. Tegelijkertijd zijn ze duurzaam en bijna energieneutraal. Een deel van de stroom wordt opgewekt met zonnepanelen. Die liggen niet op het rieten dak, maar op een pergola die over een aantal parkeerplaatsen wordt gebouwd. Verder zijn alle appartementen uitstekend geïsoleerd en hebben ze een eigen luchtwarmtepomp. Deze zorgt in de winter voor verwarming en in de zomer voor verkoeling.  

Combinatie van buitenleven en stedelijke voorzieningen

Als je in De Wachthoeve woont, combineer je het buitenleven met de nabijheid van stedelijke voorzieningen. Je woont echt aan de rand van Spijkenisse en Hekelingen, met weidse polders naast de deur. Als je even doortrapt, fiets je zo naar de fraaie natuur langs het Spui en bij De Beerenplaat. Tegelijkertijd ben je ook zo in het stadscentrum van Spijkenisse, met veel winkels, allerlei horecagelegenheden, een theater en een bibliotheek. Dichter bij huis stap je op de metro (Station Heemraadlaan), die je binnen een halfuur naar hartje Rotterdam brengt.

Start verkoop medio november gepland. Blijf op de hoogte

De start verkoop van de 24 appartementen in De Wachthoeve staat medio november gepland. Al is die planning nog onder voorbehoud. De prijzen lopen uiteen van 325.000 tot 457.000 euro (v.o.n.). Heb je belangstelling voor dit project? Meld je dan aan via de projectsite, dan blijf je op de hoogte.