Donderdag 13 december: informatieavond over het huren van zonnepanelen

do 6 december 2018 - Ontdek hoe het huren van zonnepanelen werkt en stel alle vragen die je hebt

Als je zonnepanelen op je dak wilt, wil je natuurlijk weten wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Die vraag is echter niet aan de orde als je zonnepanelen huurt. Dan hoef je geen grote investering te doen en de maandelijkse kosten van het huren zijn vaak lager dan je stroomrekening. Voor het huren van zonnepanelen is veel belangstelling, zo bleek in oktober toen de WoonWijzerWinkel en Solease de actie 'Zonnepanelen huren' startten. Wel bleken veel mensen vragen te hebben. Daarom is er donderdag 13 november een informatieavond.

Het hele proces van het huren van zonnepanelen, van A tot Z

Tijdens deze informatieavond wordt het hele proces van A tot Z doorgenomen. Je krijgt antwoord op allerlei vragen. Zoals: kan ik mijn eigen zonnepanelen kiezen, kan ik op ieder moment opzeggen, wat gebeurt er met de panelen als ik ga verhuizen, en tegen welke voorwaarden kan ik de panelen overkopen? Maar je kunt ook andere vragen stellen, uiteraard. De informatievond vindt plaats in de WoonWijzerWinkel zelf, het onafhankelijke energieadviesloket van de regio Rotterdam-Haaglanden. Je bent van 19.30 tot 21.00 uur welkom. De WoonWijzerWinkel is te vinden aan de Directiekade 2 in Rotterdam-Heijplaat. De toegang is gratis. Meld je wel even aan via de website, zodat de medewerkers van de WoonWijzerWinkel weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen.

Geen aanschafkosten, meteen geld besparen, geen zorgen over onderhoud

Het huren van zonnepanelen heeft diverse voordelen. Je hebt geen aanschafkosten en begint gelijk na het plaatsen met geld besparen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de installatie, het onderhoud, de verzekering en eventuele reparaties. Dat wordt allemaal voor je geregeld. De verhuurder van de panelen heeft er immers belang bij dat ze goed werken, dus ben je verzekerd van kwaliteit.

Bijdragen aan beperking uitstoot CO2

En natuurlijk draag je, net als bij panelen die je aanschaft, een steentje bij aan de beperking van de uitstoot van CO2. Met een gemiddeld zonnepanelen-systeem bespaar je al snel twee ton CO2 uitstoot per jaar, wat gelijk staat aan de uitstoot van 20.000 autokilometers. En wil je de zonnepanelen na verloop van tijd toch aanschaffen? Geen probleem. Per jaar bouw je bij een gemiddeld systeem 250 euro korting op de eventuele aanschafkosten op. Na vier jaar is je voordeel dan dus al 1.000 euro. En mocht je gaan verhuizen, dan kun je de huur van de panelen aan de nieuwe bewoners overdragen.

Hoe werkt het huren van zonnepanelen? Bekijk het filmpje:

Profiteer nu van een aantrekkelijke voordeelactie

Als je nu instapt, profiteer je van een aantrekkelijke voordeelactie: je krijgt de eerste maand huur cadeau. Deze actie, die mogelijk is dankzij de samenwerking van de WoonWijzerWinkel met leverancier Solease, loopt tot en met 31 december (2018). Doe de gratis dakcheck op de site van Solease en schrijf je in voor een vrijblijvend persoonlijk advies.