Sluit icoonTerug icoon

Duurzaamheidslening een succes: al bijna half miljoen euro verstrekt

ma 6 september 2021 - Gunstige voorwaarden, bedoeld voor zonnepanelen en isolatiematerialen

Veel mensen in Nissewaard zijn met energiebesparing bezig. Dat blijkt onder meer uit het aantal aanvragen van de duurzaamheidslening die de gemeente eind vorig jaar lanceerde. Afgelopen zomer was de lening al meer dan honderd keer aangevraagd. Gezamenlijk hebben deze inwoners gezorgd voor een investering van bijna een half miljoen euro in verduurzaming van de woningvoorraad. 

'Duurzaamheidslening levert geld op'

Richard van Raam uit Spijkenisse gebruikte de lening voor de aanleg en installatie van zonnepanelen. "Het is echt een goede keuze geweest", zegt hij. "De maandlasten van de lening zijn lager dan het bedrag dat ik maandelijks bespaar op mijn energierekening. Het levert dus geld op, terwijl ik niks heb hoeven investeren. En je doet er nog iets goeds mee ook." De lening liep meteen na de introductie eind 2020 heel goed, aldus wethouder Igor Bal. "Dit jaar zet deze trend zich door. Gelukkig hebben we voor een langere periode geld gereserveerd, zodat we ook de komende tijd nog heel veel inwoners kunnen helpen met de duurzaamheidslening." 

Duurzaamheidslening tussen 2.500 en 25.000 euro, gunstige voorwaarden

Als je in Nissewaard woont en een koophuis hebt, kun je bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen van minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro. Je kunt de lening gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen en voor het zelf isoleren van je woning. In het laatste geval gebruik je de lening voor de aanschaf van de isolatiematerialen. De voorwaarden zijn zo gunstig mogelijk gemaakt. Zo hoef je geen afsluitkosten te betalen en liggen de rentepercentages tussen 1,6 en 2,1 procent. De looptijd is tien, vijftien of twintig jaar en je kunt tussentijds boetevrij aflossen. Heb je belangstelling voor het aangaan van de duurzaamheidslening? Ga naar de website van de gemeente voor meer informatie en het doen van een aanvraag.

Samen naar een duurzaam Nissewaard 

De gemeente Nissewaard organiseert dit jaar onder de vlag van de campagne Wij.Doen.Groen diverse activiteiten om inwoners te helpen hun huis energiezuiniger te maken. Zo wil de gemeente samen met inwoners werken aan een duurzaam Nissewaard. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.