Het Eiland van Spijk (fase 1): nog enkele herenhuizen beschikbaar

di 1 oktober 2019 - Ruime eengezinswoningen met de tuin op de zon, nabij het centrum van Spijkenisse

Er zijn nog enkele herenhuizen beschikbaar in fase 1 van nieuwbouwproject Het Eiland van Spijk, net buiten het centrum van Spijkenisse. Het gaat om riante gezinswoningen met zes kamers en woonoppervlaktes van 153 vierkante meter. De prijzen zijn 360.000 euro (v.o.n.). Een van de woningen is een hoekhuis. Daar betaal je 375.000 euro (v.o.n.) voor. De inschrijving verloopt via de projectsite.

Het Eiland van Spijk: twee woningtypen, uitbreidingsopties, tuin op de zon

Het Eiland van Spijk krijgt in totaal 59 drielaagse woningen, verdeeld over twee typen: herenhuizen van 153 vierkante meter met een plat dak en eengezinswoningen van 117 vierkante meter met een zadeldak. Alle woningen hebben een fijne tuin op de zon en een parkje naast de deur. En met diverse uitbreidingsopties kun je er helemaal je eigen huis van maken. Fase 1 telt 25 woningen. Wanneer de overige 39 woningen in verkoop of pre-sale gaan, is nog niet bekend. Zeker is wel dat die tweede fase wederom uit beide woningtypen zal bestaan.

Rustig buurtje nabij stedelijke voorzieningen

Het project verrijst straks aan De Ritte, op het braakliggende terrein naast penta college De Oude Maas. Wonen 'op' Het Eiland van Spijk betekent wonen in een rustig buurtje, dicht bij alle voorzieningen van het stadscentrum van Spijkenisse. Het winkelcentrum, diverse horecagelegenheden, het schitterende theater en de iconische bibliotheek liggen op loopafstand. Je boodschappen kun je overigens ook halen in het nabij gelegen winkelcentrum Sterrenhof.

Uitstekend bereikbaar

De bereikbaarheid van Het Eiland van Spijk is écht uitstekend. Het project komt aan De Ritte en de Hekelingseweg in Spijkenisse. Laatstgenoemde weg staat rechtstreeks in verbinding met de uitvalswegen rondom de stad. Diverse buslijnen stoppen bovendien om de hoek.

Klimaatneutraal dankzij warmtepomp en zonnepanelen

Voor nieuwbouwprojecten gelden bepaalde duurzaamheidseisen. Voor de kenners: de EPC-waarde van een nieuwbouwwoning mag niet hoger zijn dan 0,4. De woningen van Het Eiland van Spijk duiken daar fors onder met een EPC-waarde van 0. Dit betekent dat het wijkje klimaatneutraal is. Om dit te bereiken krijgen alle woningen (onder meer) zonnepanelen en een eigen warmtepomp om het huis te verwarmen en desgewenst te koelen.

Duurzaamheidshypotheek: lagere rente, meerwerk meefinancieren

Dankzij deze uitstekende energieprestaties kun je gebruikmaken van de duurzaamheidshypotheek die VORM Sales & Finance aanbiedt. Daarmee krijg je onder meer een rentekorting en kun je ook meerwerk financieren. Meer informatie over de mogelijkheden van deze hypotheek lees je op de website van VORM