Het Eiland van Spijk: 59 gezinswoningen nabij centrum Spijkenisse

wo 7 november 2018 - Wonen met de tuin op de zon. Fase 1 naar verwachting eerste kwartaal 2019 in verkoop

Een wijkje op zich, met ruime eengezinswoningen, fijne tuinen op de zon en een parkje. Dat is Het Eiland van Spijk, net buiten het stadscentrum van Spijkenisse. Dit nieuwbouwproject krijgt 59 woningen in twee typen: met een zadeldak en met een lessenaarsdak. De plek die misschien wel jouw nieuwe woonbuurt wordt is bij velen in Spijkenisse bekend: aan De Ritte, op het braakliggende terrein naast penta college De Oude Maas. Naar verwachting gaat fase 1 in het eerste kwartaal van 2019 in verkoop. Op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 13 november, kom je meer over het project te weten.

Het Eiland van Spijk: twee woningtypen, uitbreidingsopties, tuin op de zon

Het Eiland van Spijk, een project van ontwikkelaar VORM, krijgt twee typen drielaagse eengezinswoningen. De woningen van het ene type worden circa 117 vierkante meter groot en krijgen een traditioneel zadeldak. De woningen van het andere type worden groter, zo'n 131 vierkante meter, en krijgen een zogeheten lessenaarsdak. Dat is een dak met één schuin dakvlak. Bij beide woningtypen heb je diverse uitbreidingsmogelijkheden. Ook heb je in alle woningen het genot van een tuin op de zon.

Rustig buurtje nabij stedelijke voorzieningen

Wonen 'op' Het Eiland van Spijk betekent wonen in een rustig buurtje, dicht bij alle voorzieningen van het stadscentrum van Spijkenisse. Het winkelcentrum, diverse horecagelegenheden, het schitterende theater en de iconische bibliotheek liggen op loopafstand. Je boodschappen kun je overigens ook halen in het nabij gelegen winkelcentrum Sterrenhof.

Uitstekend bereikbaar

De bereikbaarheid van Het Eiland van Spijk is écht uitstekend. Het project komt aan De Ritte en de Hekelingseweg in Spijkenisse. Laatstgenoemde weg staat rechtstreeks in verbinding met de uitvalswegen rondom de stad. Diverse buslijnen stoppen bovendien om de hoek.

Klimaatneutraal dankzij warmtepomp en zonnepanelen

Voor nieuwbouwprojecten gelden bepaalde duurzaamheidseisen. Voor de kenners: de EPC-waarde van een nieuwbouwwoning mag niet hoger zijn dan 0,4. De woningen van Het Eiland van Spijk duiken daar fors onder met een EPC-waarde van 0. Dit betekent dat het wijkje klimaatneutraal is. Om dit te bereiken krijgen alle woningen (onder meer) zonnepanelen en een eigen warmtepomp om het huis te verwarmen en desgewenst te koelen.

Duurzaamheidshypotheek: lagere rente, meerwerk meefinancieren

Dankzij deze uitstekende energieprestaties kun je gebruikmaken van de duurzaamheidshypotheek die VORM Finance aanbiedt. Daarmee krijg je onder meer een rentekorting en kun je ook meerwerk financieren. Meer informatie over de mogelijkheden van deze hypotheek lees je op de website van VORM

Interesse? Meld je aan en kom naar de Woonmarkt

De verkoop van de eerste fase van Het Eiland van Spijk start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019. Dit is onder voorbehoud van de bestemmingsplanprocedure. Heb je belangstelling voor een woning in dit project en wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Vul dan het interesseformulier in op de projectsite. Dan ontvang je vanzelf het laatste nieuws. Je kunt ook naar de Woonmarkt Nissewaard komen en in gesprek gaan met de adviseurs van ontwikkelaar VORM. De Woonmarkt is op dinsdagavond 13 november, van 19.30 tot 21.30 uur, in Theater de Stoep in Spijkenisse (Theaterplein 1).

  • Meer informatie over Het Eiland van Spijk is verkrijgbaar op de Woonmarkt Nissewaard, dinsdagavond 13 november in Theater de Stoep (Theaterplein 1) in Spijkenisse (19.30-21.30 uur). Stand: VORM.
  • www.vorm.nl/heteilandvanspijk.nl.