Sluit icoonTerug icoon

Je huis verduurzamen? Laat je inspireren tijdens Duurzame Huizen Route

zo 24 oktober 2021 - Bezoek op 6 november verduurzaamde woningen en praat met de eigenaren

Wil jij je huis verduurzamen en daarover in gesprek met ervaringsdeskundigen? Bezoek dan op zaterdag 6 november een of meer verduurzaamde huizen die meedoen aan de Duurzame Huizen Route. Je kunt met de eigenaren in gesprek over hun ervaringen. Zoals welke maatregelen zij hebben genomen, waarom ze juist dáárvoor hebben gekozen, wat de valkuilen zijn en - heel interessant - hoe de genomen maatregelen in de praktijk uitpakken. En heb je zelf een verduurzaamd huis en wil je daar graag anderen mee inspireren? Meld je dan aan, dan wordt jouw huis ook in de route opgenomen.

Duurzame Huizen Route: inspireren, motiveren en adviseren

De Duurzame Huizen Route is een jaarlijks evenement om mensen die hun huis willen verduurzamen, vanuit de praktijk te inspireren, te motiveren en tips en adviezen te geven. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een meerjarenplan, dat zij stap voor stap uitvoeren. Het is heel leerzaam om van anderen te horen hoe zij dat hebben aangepakt. De Duurzame Huizen Route is niet alleen interessant voor wie nog wil beginnen met het energiezuinig maken van zijn huis. Ook als je al verschillende maatregelen hebt genomen en toe bent aan een volgende stap, is het waardevol om van anderen te horen hoe zij dat hebben gedaan.

Bekijk de verduurzaamde huizen bij jou in de buurt

Op www.duurzamehuizenroute.nl/bezoek-een-huis staat een overzicht van alle deelnemende woningen. Dat zijn er landelijk meer dan 1.700. Bij een deel van de woningen staat alleen een beschrijving van de genomen maatregelen, een deel van de woningen is daadwerkelijk opengesteld. Vul aan de rechterkant van die pagina een plaatsnaam in, en je ziet de deelnemende woningen in die plaats en/of in de omgeving. 

Zelf je huis openstellen en anderen inspireren? Dat kan ook! 

Warmtepompen, zonnepanelen, dak-, vloer- en gevelisolatie en ga zo maar door. Er zijn talrijke manieren om je huis te verduurzamen. Welke manier je ook hebt gekozen, jouw verhaal is interessant voor anderen die hun huis duurzamer en energiezuiniger willen maken. Je kunt via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden jouw huis aanmelden. Iedereen die zijn verduurzaamde huis tijdens de Duurzame Huizen Route openstelt, maakt kans op twee overnachtingen in een duurzame Bed & Breakfast in Cothen, vlak bij Wijk bij Duurstede.