Sluit icoonTerug icoon

Je kiest voor nieuwbouw. Waar moet je dan allemaal op letten?

ma 7 oktober 2019 - Met informatie en advies van Bewust Nieuwbouw maak je een weloverwogen keuze voor nieuwbouw

Hoe werkt het precies als je een nieuwbouwhuis wil kopen of huren? Waar moet je op letten als starter of doorstromer? En waarom zóu je eigenlijk voor nieuwbouw kiezen? Op deze en andere vragen geeft de website van Bewust Nieuwbouw antwoord. Bewust Nieuwbouw geeft op deze site voorlichting over bijvoorbeeld koopcontracten, de verschillende soorten rentes en het belang van garanties. Ook vind je er informatie over installaties, wet- en regelgeving, innovatieve (bouw)materialen, energiezuinigheid, wat er allemaal valt onder servicekosten als je een huis huurt, en nog veel meer. Een nuttige site, voor iedereen die een nieuwbouwwoning zoekt. 

Actuele onderwerpen en een stappenplan

Op www.bewustnieuwbouw.nl vind je ook artikelen over actuele onderwerpen die consumenten bezighouden. Het kan gaan over aardgasloos wonen, de nieuwe huwelijksvoorwaarden (en de gevolgen voor gezamenlijke bezittingen zoals een nieuwbouwhuis), de mogelijke rol die blockchaintechnologie gaat spelen voor huurders en kopers van een huis, en het online kopen van een nieuwbouwhuis. Of over wat je moet doen als de bouw vertraagd wordt. Daarnaast laat de site zien welke stappen je als consument allemaal kunt zetten om je zoektocht naar een nieuwbouwhuis succesvol te laten verlopen. In de rubriek 'In vier stappen naar …' word je meegenomen in het proces van oriënteren tot en met wonen. Zo zie je niets over het hoofd als je een nieuwbouwhuis gaat huren of kopen. Daardoor kun je nog betere vragen stellen als je eenmaal met professionals over een nieuwbouwhuis  in gesprek bent, bijvoorbeeld op de Woonmarkt Nissewaard op dinsdagavond 12 november in Theater de Stoep in Spijkenisse. Met de informatie en adviezen van Bewust Nieuwbouw weet je immers nog beter wat er mogelijk is, waar nieuwbouw aan moet voldoen en wat jij zelf precies wilt. Het doel van Bewust Nieuwbouw is dan ook dat je weloverwogen voor nieuwbouw kiest, zodat je enthousiast bent en blijft over deze keuze.

Tips en ervaringen delen? Geef het door aan Bewust Nieuwbouw

De website van Bewust Nieuwbouw is een site voor consumenten. Mocht je iets missen op deze site? Of wil je een onderwerp aandragen waar je als koper of huurder van nieuwbouw tegenaan loopt (of bent gelopen)? Geef dit dan door via redactie@bewustnieuwbouw.nl. Je mag je tips ook via de Facebookpagina van Bewust Nieuwbouw doorgeven. Met jouw ervaringen kunnen andere nieuwbouwkopers en -huurders weer hun voordeel doen. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Bewust Nieuwbouw

Tien keer per jaar verschijnt de nieuwsbrief van Bewust Nieuwbouw. Daarin staat behalve nieuwbouwnieuws ook altijd een interview met een bewoner van een nieuwbouwhuis. Hij of zij vertelt daarin over de keuze voor juist die woning en wat er allemaal bij kwam kijken. Leuk en informatief. Je kunt je via www.bewustnieuwbouw.nl abonneren op deze nieuwsbrief. Daarnaast kun je Bewust Nieuwbouw volgen op Facebook.