Je woning verduurzamen begint bij het Duurzaam Bouwloket

di 5 januari 2021 - Nissewaard lanceert nieuw, onafhankelijk en deskundig energieloket voor inwoners

Woon jij in Nissewaard en wil je je woning verduurzamen, daar een subsidie voor aanvragen of advies over krijgen? Dan kun je voortaan terecht bij het Duurzaam Bouwloket. De gemeente maakt het je mogelijk om bij het Duurzaam Bouwloket gratis en onafhankelijk advies in te winnen als je je woning energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij wil maken. Voorheen was de WoonWijzerWinkel het energieloket van de gemeente. Met ingang van 2021 vervult het Duurzaam Bouwloket deze rol. 

Gratis en onafhankelijk advies over energiezuinig en duurzaam wonen

Als inwoner van Nissewaard kun je gratis gebruik maken van een online woningscan en een subsidiecheck. Ook kun je in contact komen met een van de onafhankelijke experts op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast ondersteunt en adviseert het Duurzaam Bouwloket je bij het maken van de juiste keuzes voor jouw specifieke situatie. Op www.duurzaambouwloket.nl vind je meer informatie, onder meer over energiebesparende maatregelen, de stappen naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. 

Duurzaam Bouwloket nieuw energieadviesloket voor Nissewaard

In voorgaande jaren kon je als inwoner van Nissewaard terecht bij de WoonWijzerWinkel voor vragen over duurzaamheid. Om beter voorbereid te zijn op de toekomst en in te spelen op de wens om meer digitaal en woninggericht te kunnen adviseren, is het Duurzaam Bouwloket per 2021 het nieuwe energieloket van de gemeente.

Samen naar een duurzaam Nissewaard 

De gemeente Nissewaard wil dat Nissewaard in 2050 helemaal duurzaam is. Dit lijkt nog ver weg, maar het betekent dat op korte termijn stappen moeten worden gezet. Gelukkig hoef je dat als inwoner niet alleen te doen. Dankzij de samenwerking met het Duurzaam Bouwloket word je op weg geholpen om je huis te verduurzamen. Samen werken aan een duurzaam Nissewaard, is niet voor niets het motto van de gemeentelijke campagne Wij.Doen.Groen. Zo blijft Nissewaard een fijne plek om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.