Sluit icoonTerug icoon

Koninginnehof (Zuidland): nog huurwoningen voor 55-plussers beschikbaar

wo 14 april 2021 - Huurprijzen: 633,25 euro per maand. Reageren kan alleen via Woonnet Rijmond

Er is nog een aantal huurwoningen voor 55-plussers beschikbaar in nieuwbouwproject Koninginnehof in Zuidland. Dat meldt Woonstichting De Zes Kernen, die het project ontwikkelt, in haar nieuwsbrief. Het gaat om benedenwoningen van bijna 77 vierkante meter met twee slaapkamers en een tuin. De huurprijs is 633,25 euro per maand. De inschrijving verloopt via Woonnet Rijnmond en sluit zondag 18 april (20.00 uur). Het gaat om sociale huurwoningen waar je alleen voor in aanmerking komt als je bij Woonnet Rijnmond bent ingeschreven en aan de voorwaarden voldoet. Die voorwaarden staan op de projectpagina op Woonnet Rijnmond. 

Inschrijven via Woonnet Rijnmond, tot en met zondag 18 april

Ben je ingeschreven bij Woonnet Rijnmond en voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je tot en met zondag 18 april (20.00 uur) via Woonnet Rijnmond reageren op de woning van jouw keuze. Let op: de inschrijving verloopt volledig via Woonnet Rijnmond. Zorg er dus voor dat je daar ingeschreven bent en dat je gegevens actueel zijn, zodat je kunt reageren. Je kunt hiervoor niet bellen of mailen naar De Zes Kernen. Kom je in aanmerking voor een van de woningen, dan word je door De Zes Kernen benaderd voor een bezichtiging op woensdag 21 april, tussen 14.00 en 16.00 uur. Deze zal uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen plaatsvinden.

Oplevering nog dit kwartaal, woningen gasloos en energiezuinig

De oplevering van de huurwoningen nadert en wordt nog dit kwartaal, dus voor eind juni, verwacht. De woningen worden gasloos en energiezuinig. Daar zorgen onder meer een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming voor.

Rustig dorp, veel voorzieningen

Zuidland is een rustig dorp met een fraaie historische kern. Het dorp is zeer kindvriendelijk en groot genoeg voor een uitgebreid voorzieningenaanbod. Op loopafstand van Koninginnehof ligt het dorpscentrum, met winkels voor de dagelijkse boodschappen. Ook basisschool De Vlasbloem ligt dichtbij. Verder vind je in het dorp nog een andere basisschool, diverse sportverenigingen, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een sportschool en een grote sporthal. Er is ook een openluchtzwembad. En als het in de winter vriest, is er een natuurijsbaan. Net buiten het dorp kun je genieten van een weids polderland en van natuur- en recreatiegebied Bernisse, waar je kunt fietsen, joggen, wandelen, waterfietsen, roeien en zwemmen. Zuidland ligt op ongeveer een halfuur autorijden van Rotterdam.