Sluit icoonTerug icoon

Laatste fase Kreken van Nibbeland in Zuidland

vr 2 oktober 2015 - Eengezinswoningen, tweekappers en vrijstaande huizen binnenkort in verkoop

Rij- en hoekwoningen, tweekappers in verschillende maten en vrijstaande huizen, allemaal met diverse uitbreidingsopties. Keuze volop in de laatste fase van de Kreken van Nibbeland, de geliefde nieuwbouwwijk in Zuidland. De verkoopt start binnenkort. Tijdens de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdag 13 oktober in Theater de Stoep in Spijkenisse, krijg je alvast alle informatie.

Thekla van der Weerd, werkzaam voor ontwikkelaar Volker Wessels, krijgt de laatste tijd veel vragen over de laatste fase van ‘de Kreken’. “Dagelijks word ik gebeld”, zegt ze. “Mensen vragen dan wanneer de laatste fase met tweekappers eraan komt. Ook is er opvallend veel belangstelling voor de rijwoningen die we daar gaan bouwen.” Die rijwoningen worden 115 vierkante meter groot, met de mogelijkheid van een uitbouw van 1,20 of 2,40 meter. Naast de hoekwoningen kun je bovendien een garage als optie mee laten bouwen. “Maar de meeste vraag is er naar de tweekappers”, zegt Van der Weerd. “Die gaan we bouwen van klein en eenvoudig zonder garage, tot wat uitgebreider mét garage. Extra voordeel van dit laatste type is de zolderindeling, die ruimte geeft voor een riante werkplek.”

Kreken: ook vrijstaande huizen

Behalve rijwoningen en tweekappers realiseert Volker Wessels in de laatste fase ook vrijstaande huizen, met een woonoppervlak van 140 vierkante meter en een grote tuin. “Er staat al zo’n huis, voor nog geen 375.000 euro, vrij op naam. Zoals wij er tegenaan kijken zijn die vrijstaande huizen ‘de laatste kans op een buitenkans’. Want in Zuidland woon je tussen water en groen.”

Schitterend Bernissegebied

Waarom mensen zouden moeten overwegen naar Zuidland te verhuizen, of naar een van de andere (voormalige) Bernisser dorpen? “Ik woon er zelf, dus ik kan daar heel gemakkelijk antwoord op geven. Maar ik zou liever willen zeggen: kom langs, fiets eens door het schitterende Bernissegebied en wandel een rondje over het dorp. Mensen groeten elkaar, ze maken een praatje en de kinderen rijden gewoon zelf op hun fietsje naar school. Het is gewoon het typisch dorpse gevoel. Dat hoor ik ook van klanten die onlangs een woning van ons kochten in Heenvliet.” 

Nog woningen in Heerlijk Heenvliet

Daar, in project Heerlijk Heenvliet, realiseert Volker Wessels energiezuinige woningen vanaf 202.500 euro (v.o.n.), waarvan er nog drie beschikbaar zijn. “Opvallend veel kopers van een huis in Heerlijk Heenvliet komen uit Spijkenisse. Zij vielen voor de charme van het dorpse leven, terwijl ze Spijkenisse toch heel dichtbij hebben. Dat geldt ook voor Zuidland. Dat is helemaal niet ver van Spijkenisse. Sterker: vanuit Zuidland is het naar de meeste middelbare scholen in Spijkenisse net zo ver fietsen als vanuit de Maaswijk.” 

  • Informatie over de laatste fase van de Kreken van Nibbeland en over de laatste woningen in Heerlijk Heenvliet krijg je op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdag 13 oktober. 
  • Stand: Volker Wessels.
  • Tijd: 19:30-22:00 uur.
  • Locatie: Theater de Stoep, Theaterplein 1, Spijkenisse.
  • www.krekenvannibbeland-bernisse.nl.
  • www.heerlijkheenvliet.nl.