Sluit icoonTerug icoon

Meer startersleningen verstrekt in Nissewaard na versoepeling regels

ma 30 september 2019 - Verplichte bijdrage voor verkopers afgeschaft. Aanvraagprocedure voortaan eenvoudiger

Er worden dit jaar meer startersleningen in Nissewaard verstrekt dan voorheen. Exacte cijfers zijn er alleen over het eerste kwartaal, maar de gemeente heeft de stellige indruk dat het ook in het tweede en derde kwartaal 'harder gaat dan in alle jaren hiervoor'. In de eerste drie maanden van dit jaar, waarover dus wel cijfers bekend zijn, werd aan tien mensen de starterslening verstrekt. Het gemiddelde van de jaren daarvoor was vijf personen per kwartaal. De gemeente ziet een duidelijk verband tussen deze stijging en de versoepeling van de starterslening per 1 oktober vorig jaar.

Geen verkopersbijdrage, procedure vereenvoudigd

De versoepeling betrof onder meer de afschaffing van de verplichte verkopersbijdrage. Ook werd de definitie van 'koopstarter' verruimd, waardoor meer mensen voor de lening in aanmerking komen. Daarnaast werd de aanvraagprocedure vereenvoudigd.

Met starterslening meer kans op de woningmarkt

De afgelopen jaren maakten al tientallen jongeren gebruik van de starterslening, om zo in Nissewaard hun eerste huis te kunnen kopen. De gemeente vindt het belangrijk dat je als jongere een kans krijgt op de plaatselijke woningmarkt. Met de starterslening, die maximaal 30.000 euro bedraagt, vergroot je die kans. Daarmee overbrug je immers het verschil tussen de prijs van het huis dat je wilt kopen en het bedrag dat je maximaal kunt lenen bij de bank. De eerste drie jaar betaal je geen rente en aflossing over deze extra lening. De lening heeft een looptijd van 30 jaar en een rentevaste periode van 15 jaar.

Meer weten over de starterslening?

Wil je meer weten over de starterslening in Nissewaard. Kijk dan op www.nissewaard.nl/starterslening. Daar vind je ook alle informatie over de voorwaarden en lees je hoe je de lening kunt aanvragen. Je kunt ook bellen: 14 0181.