Sluit icoonTerug icoon

Ontdek hoeveel warmte er uit je huis lekt met de gratis thermocard

zo 24 oktober 2021 - Nationale Klimaatweek: ook in Nissewaard acties om verduurzaming te stimuleren

Een gratis thermocard waarmee je kunt meten hoe goed je huis geïsoleerd is, een webinar over circulair bouwen, renoveren en beheren, informatie over zonnepanelen en tips om je tuin te vergroenen en klimaatbestendiger te maken. Je kunt het allemaal krijgen en volgen tijdens de Nationale Klimaatweek in Nissewaard, die nog tot en met vrijdag 5 november duurt.

Informatie, tips, adviezen en een gratis thermocard

De gemeente Nissewaard sluit met diverse acties en activiteiten bij de Nationale Klimaatweek aan om inwoners en ondernemers te enthousiasmeren met duurzaamheid aan de slag te gaan. Het programma ziet er als volgt uit:​

  • Zaterdag 30 oktober: Weekmarkt Spijkenisse (Raadhuislaan, 10.00-14.00 uur) met informatie over verduurzamingsacties (o.a. via zonnepanelen) en gratis verstrekking van thermocards.
  • Maandag 1 november: Webinar circulaire bouw (12.00-13.00 uur) op www.wijdoengroen.nu
  • Woensdag 3 november: Weekmarkt Zuidland (Breedstraat, 10.00-14.00 uur) met informatie over verduurzamingsacties (o.a. via zonnepanelen) en gratis verstrekking van thermocards.
  • Donderdag 4 november: Duurzaamheidskring (Reinis, 12.00-13.00 uur): bespreking tussen ondernemers over verduurzaming.
  • Donderdag 4 november: Duurzaam spreekuur (De Boekenberg Spijkenisse, 19.00-20.30 uur) met tips en adviezen over verduurzaming van een energiecoach en gratis verstrekking van thermocards.
  • Vrijdag 5 november: Workshop De levende tuin (Dorpshuis Abbenbroek, 19.00-20.00 uur) met tips en adviezen over het vergroenen en klimaatbestendig maken van je tuin. Aanmelden kan via wijdoengroen@nissewaard.nl.

Inwoners en ondernemers op weg helpen bij verduurzaming

"We helpen inwoners en ondernemers graag op weg als het om verduurzaming gaat", zegt wethouder Igor Bal. "Dit doen we het gehele jaar door met verschillende acties onder het motto 'Wij doen groen'. Het thema van de Nationale Klimaatweek is 'Iedereen doet wat'. En dat klopt, want kleine stapjes kunnen een groot effect hebben. Daarom zetten we ons deze week extra in met laagdrempelige acties, zodat iedereen die kleine stapjes kan zetten." 

Nationale Klimaatweek: 'Iedereen doet wat'

De Nationale Klimaatweek wordt georganiseerd om nóg meer burgers en organisaties te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. De Klimaatweek is onderdeel van de campagne 'Iedereen doet wat'. Deze campagne is een initiatief van diverse ministeries. Doel van de campagne is burgers helpen met het verduurzamen van hun leefomgeving.

Samen naar een duurzaam Nissewaard 

De activiteiten in de Nationale Klimaatweek passen bij de ambitie van Nissewaard om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. De ambitie is dat Nissewaard in 2050 energieneutraal en circulair is en bestand is tegen veranderingen in het klimaat. De gemeente doet dit samen met inwoners, ondernemers en andere partners zoals het waterschap, woningcorporaties en de provincie. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.