Sluit icoonTerug icoon

Met radiatorfolie bespaar je jaarlijks 70 euro op je energierekening

za 4 december 2021 - Goedkoop, gemakkelijk aan te brengen, effectief en goed voor het klimaat

Bij vrijwel alle radiatoren gaat een groot gedeelte van de afgegeven warmte verloren via de buitenmuren. Om dit te voorkomen kun je radiatorfolie achter de verwarming plakken. Volgens Duurzaam Bouwloket, het energieadviesloket van de gemeente Nisseaard, bespraart een gemiddeld huishouden daarmee jaarlijks zo'n 70 euro op de energierekening. Terwijl radiatorfolie vaak niets eens een tientje per meter kost. In de meeste gevallen heb je de kosten er in één winter uit. 

Geld besparen en iets goeds doen voor het klimaat

Die 70 euro is mooi meegenomen in een tijd waarin energie steeds duurder wordt. Naast die besparing doe je ook nog iets goeds voor het klimaat. Een gemiddels huishouden verbruikt 10 kubieke meter gas minder als de radiatoren van radiatorfolie zijn voorzien. Meer informatie Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/maatregel/radiatorfolie.

Duurzaam Bouwloket: gratis advies over energiebesparing en verduurzaming

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert voor advies over energiebesparing en verduurzaming. Het advies van Duurzaam Bouwloket is gratis als je in Nissewaard woont, want Nissewaard is bij Duurzaam Bouwloket aangesloten. Wil je meer weten over wat Duurzaam Bouwloket voor de verduurzaming van jouw woning kan betekenen? Ga dan naar www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie.

Warmteverlies bij woningen zonder radiatorfolie. De lichte kleuren laten zien waar de warmte verdwijnt. Het warmteverlies is het grootst als de muren geen spouwmuurisolatie hebben. Bron: Duurzaam Bouwloket.