Sluit icoonTerug icoon

Met welke subsidies kun je je huis verduurzamen? Doe de check

za 14 mei 2022 - Via de Subsidiecheck van Duurzaam Bouwloket weet je snel waar je aan toe bent

Je wilt je huis verduurzamen. Want dat levert een lagere energierekening en meer comfort op, en het is ook nog eens goed voor het klimaat. Je weet ook dat je niet alles zelf hoeft te betalen. Er zijn subsidies. Maar welke? Waar kun je ze precies voor gebruiken? Zet het zoden aan de dijk? Waar vind je ze eigenlijk? En heb je er recht op? Met de superhandige Subsidiecheck op de website van Duurzaam Bouwloket weet je in een paar muisklikken waar je aan toe bent. 

Eenvoudig

De Subsidiecheck werkt heel eenvoudig. Je vult je postcode en huisnummer in, klikt door en krijgt een overzicht van alle subsidies en regelingen die het Rijk, de provincie en de gemeente Nissewaard hebben. Afhankelijk van jouw situatie en behoefte vink je de subsidies en regelingen aan waarover jij meer wil weten. Vervolgens vul je naam en e-mailadres in en je krijgt de informatie over die regelingen en subsidies in je mailbox. Helemaal gratis. Daarna moet je natuurlijk nog wel uitzoeken of je er recht op hebt. Ook de aanvraag moet dan nog gedaan worden. Kom je er niet uit. Vraag dan informatie en advies bij de energieadviseurs van Duurzaam Bouwloket: 072-7433956. 

Veel subsidies en regelingen, vooral bij het Rijk

De Subsidiecheck is geen overbodig luxe. Het aantal subsidies en regelingen om verduurzaming te stimuleren is groot. Vooral het Rijk heeft flink wat mogelijkheden. Niet alleen voor particuliere huiseigenaren, ook voor bijvoorbeeld Verenigingen van Eigenaren, verhuurders en ondernemers.