Meteen geld besparen met zonnepanelen? Het kan als je ze huurt

wo 10 oktober 2018 - Profiteer nu van een speciale actie (één maand gratis huur) via de WoonWijzerWinkel

Wat is de terugverdientijd? Dat is een van de veelgestelde vragen van mensen die zonnepanelen aanschaffen. Die vraag is echter niet aan de orde als je zonnepanelen huurt. Dan hoef je geen grote investering te doen en de maandelijkse kosten van het huren zijn vaak lager dan je stroomrekening. Wil jij ook zonnepanelen waarmee je direct geld bespaart, dus zonder eerst te investeren? Doe dan mee met de actie 'Zonnepanelen huren' van de WoonWijzerWinkel, hét energieadviesloket van deze regio. En profiteer van extra voordeel.

Geen aanschafkosten, meteen geld besparen, geen zorgen over onderhoud

Het huren van zonnepanelen heeft diverse voordelen. Je hebt dus geen aanschafkosten en begint gelijk na het plaatsen met geld besparen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de installatie, het onderhoud, de verzekering en eventuele reparaties. Dat wordt allemaal voor je geregeld. De verhuurder van de panelen heeft er immers belang bij dat ze goed werken, dus ben je verzekerd van kwaliteit.

Bijdragen aan beperking uitstoot CO2

En natuurlijk draag je, net als bij panelen die je aanschaft, een steentje bij aan de beperking van de uitstoot van CO2. Met een gemiddeld zonnepanelen-systeem bespaar je al snel 2 ton CO2 uitstoot per jaar, wat gelijk staat aan de uitstoot van 20.000 autokilometers. En wil je de zonnepanelen na verloop van tijd toch aanschaffen? Geen probleem. Per jaar bouw je bij een gemiddeld systeem 250 euro korting op de eventuele aanschafkosten op. Na vier jaar is je voordeel dan dus al 1.000 euro. En mocht je gaan verhuizen, dan kun je de huur van de panelen aan de nieuwe bewoners overdragen.

Hoe werkt het huren van zonnepanelen? Bekijk het filmpje:

Profiteer nu van een aantrekkelijke voordeelactie

Als je nu instapt, profiteer je van een aantrekkelijke voordeelactie: je krijgt de eerste maand huur cadeau. Deze actie, die mogelijk is dankzij de samenwerking van de WoonWijzerWinkel met leverancier Solease, loopt tot 30 november (2018). Doe de gratis dakcheck op de site van Solease en schrijf je in voor een vrijblijvend persoonlijk advies.