Sluit icoonTerug icoon

Nieuwe landelijke website met informatie voor starters op de woningmarkt

do 22 oktober 2020 - Startenopdewoningmarkt.nl: stappenplannen, interviews, tips en events

Er is een nieuwe website met informatie voor starters op de woningmarkt. Het gaat om www.startenopdewoningmarkt.nl. De site, een initiatief van de rijksoverheid en organisaties als makelaarsvereniging NVM, de Vereniging Eigen Huis en corporatiekoepel Aedes, geeft starters informatie over zowel huren als kopen.

Voor zowel koop- als huurstarters

De initiatiefnemers zeggen dat het voor starters op de huidige woningmarkt lastig is een passende woning te vinden. Dat komt onder meer doordat het ze aan informatie ontbreekt. De nieuwe site wil juist in die informatie voorzien. Voor zowel starters die een huis willen huren als starters die een huis willen kopen, staat op de website een stappenplan. In dat stappenplan komen diverse vragen aan de orde, zoals welk aanbod er is, of je dat kunt betalen en waar je op moet letten. Verder wordt uitgelegd wat je allemaal moet doen als je eenmaal een woning toegewezen hebt gekregen. Informatie over startersevents en verhalen en tips uit de praktijk van starters die inmiddels een huis hebben gevonden, maken de informatie compleet.  

Ook andere websites voor starters

Behalve www.startenopdewoningmarkt.nl is er ook een andere landelijke site met informatie voor starters: www.hurenoftochkopen.nl. Deze site is een initiatief van de SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. De SVn is ook een van de partijen achter www.startenopdewoningmarkt.nl. Verder is er nog het Platform Woonstarters, met onder meer ook analyses, tips en columns.

Foto: www.startenopdewoningmarkt.nl.