Sluit icoonTerug icoon

Nissewaard: tot 5.000 euro subsidie voor de aanleg van een groen dak

ma 17 mei 2021 - Groen dak koelt omgeving, dempt geluid en houdt regenwater langer vast

De gemeente Nissewaard stelt sinds 1 mei subsidie beschikbaar voor inwoners die een groen dak willen laten aanleggen. Per vierkante meter (plat) dak is 25 euro beschikbaar. Het maximum subsidiebedrag per aanvraag is 5.000 euro. 

Groen dak: meerdere voordelen

Groene daken hebben diverse voordelen nu door klimaatverandering de temperaturen stijgen en zware regenbuien steeds vaker voorkomen. Zo houden ze tijdens een regenbui het water langer vast, waarna het geleidelijker kan wegstromen in het riool. Daarnaast koelt een groen dak de omgeving op warme dagen. "Een groen dak zorgt daarnaast voor constante luchtzuivering", weet wethouder Igor Bal. "En het dempt geluid, beschermt het onderliggende dak en zorgt ook nog eens voor waardevermeerdering van de woning. Daarom maken we deze subsidie mogelijk voor iedereen die een groen dak aan wil laten leggen."

Voor wie is de subsidie?

Behalve individuele woningeigenaren kunnen ook groepen woningeigenaren of verenigingen van eigenaren (VvE’s) subsidie voor de aanleg van een groen dak aanvragen. Het groene dak kan aangebracht worden op alle platte daken van woningen en appartementencomplexen, maar ook losse schuren, garages, overkappingen en dakkapellen komen in aanmerking. Voorwaarde voor het toekennen van de subsidie is dat een professioneel bedrijf het groene dak aanlegt. Omdat een groen dak erg zwaar kan zijn, moet het platte dak sterk genoeg zijn. In totaal zit er dit jaar 50.000 euro in de subsidiepot. Interesse? Dien een aanvraag in via de website van de gemeente: www.nissewaard.nl/groendak.

Samen naar een duurzaam Nissewaard 

De gemeente Nissewaard spant zich in om inwoners, ondernemers en organisaties op weg te helpen met verduurzamen. Dit past bij haar ambitie om samen te werken aan een duurzaam Nissewaard. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties. Dit gebeurt in het kader van de campagne Wij.Doen.Groen.