Sluit icoonTerug icoon

Nog drie studio's voor starters te koop in Stadsboerderij

zo 27 september 2015 - Nieuwbouw en renovatie beeldbepalend pand in centrum Spijkenisse volop bezig

De verkoop van de starterswoningen in nieuwbouw- en renovatieproject Stadsboerderij Spijkenisse, in het centrum van Spijkenisse, gaat voorspoedig. Van de twintig woningen zijn er inmiddels zeventien verkocht. De bouw en renovatie zijn volop bezig. De drie nog beschikbare woningen zijn studio's met prijzen vanaf 84.500 euro (v.o.n.). Op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdag 13 oktober in Theater de Stoep in Spijkenisse, kun je met makelaar Toussaint + Van Wijk in gesprek over dit project.

Het project verrijst aan de Stationsstraat, op de plek waar ooit een boerderij stond. Het statige woonhuis van die boerderij is bewaard gebleven en wordt fraai gerenoveerd. Een deel van de starterswoningen komt in dat voormalige woonhuis. De andere woningen komen in de nieuw te bouwen 'boerenschuur', achter het voormalige woonhuis. Niet alleen het woonhuis, ook die schuur krijgt de sfeer van toen, en het comfort van nu. Behalve compacte studio's krijgt het project tweekamerappartementen en maisonnettes (appartementen over twee lagen). Deze zijn allemaal verkocht. Bijzonder: bij alle woningen hoort een eigen parkeerplaats. En dat in hartje Spijkenisse.

Studio’s: vanaf 84.500 euro

De studio’s worden circa veertig vierkante meter groot en krijgen een woon-/slaapkamer (met een opstelplaats voor de keuken), een badkamer met toilet en wastafel, een inpandige berging en een balkon/tuin. De prijzen van de nog beschikbare studio’s beginnen bij 84.500 euro (v.o.n.).

Renovatie en nieuwbouw

De gemeente kocht de voormalige boerderij ooit aan om nieuwbouwproject Staalmeesters te realiseren. De oude schuur werd eind 2013 gesloopt en wordt door nieuwbouw vervangen. Het voorhuis bleef gespaard en wordt dus gerenoveerd. De partij die de herontwikkeling ter hand heeft genomen, is Prohuis.

  • Informatie over Stadsboerderij Spijkenisse is verkrijgbaar op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdag 13 oktober in Theater de Stoep in Spijkenisse.
  • Stand: Toussaint + Van Wijk Woning en Bedrijfsmakelaardij. 
  • Tijd: 19:30-22:00 uur.
  • Adres: Theaterplein 1, Spijkenisse.
  • www.stadsboerderijspijkenisse.nl.