Sluit icoonTerug icoon

Noord Passage: studio's en appartementen vanaf 825 euro per maand

ma 22 augustus 2022 - Oplevering huurwoningen in voormalige winkels stadscentrum Spijkenisse in november

Het stadscentrum van Spijkenisse ondergaat een flinke transformatie, waarbij winkels plaatsmaken voor woningen. Zo wordt het winkelgebied compacter en aantrekkelijker. Tegelijkertijd krijgt de stad er woningen bij. Een van de plekken waar woningen worden gerealiseerd in voormalige winkelpanden, is de Noord Passage. Hier wordt gewerkt aan de realiseren van 13 appartementen en 9 studio's, allemaal bedoeld voor de verhuur. De nu nog stenige straat wordt bovendien een stuk groener en sfeervoller. De straat blijft overigens een voetgangersgebied.

Noord Passage: studio's en appartementen van 50 tot 80 vierkante meter

De appartementen hebben woonoppervlaktes van ongeveer 70 tot 80 vierkante meter. Ze bevinden zich aan de kant van het water en kijken uit op de molen. De studio's (eenkamerwoningen) worden ongeveer 50 tot 60 vierkante meter groot en zijn te vinden aan de andere kant van de Noord Passage. Alle woningen worden compleet opgeleverd, met een moderne keuken, een fraaie badkamer en een berging. De appartementen hebben allemaal een eigen entree. De studio's zijn toegankelijk via een gezamenlijke entree aan de Noordkade. 

Inpandige balkons, zachtere uitstraling dankzij plantenbakken

Een van de opvallende veranderingen aan de panden is de toevoeging van inpandige balkons (loggia's). Aan de noordzijde bevinden die loggia's zich boven het water, aan de zuidzijde op straatniveau. Plantenbakken schermen de loggia's aan de straat een beetje af van langslopend publiek. Aan de noordzijde komen eveneens plantenbakken. Al dat nieuwe groen geeft de Noord Passage een zachtere uitstraling. Er worden ook andere, kleinere aanpassingen aan de gevels uitgevoerd. Die zijn nodig vanwege de (nieuwe) woonfunctie. 

Huurprijzen vanaf 825 euro, blijf op de hoogte

De verbouwing is volop bezig. Als alles volgens plan verloopt, worden de appartementen en studio's in november van dit jaar (2022) opgeleverd. De huurprijzen zullen beginnen bij 825 euro per maand. Je kunt je nu nog niet inschrijven voor deze woningen. Maar heb je interesse en wil je op de hoogte blijven? Neem dan contact op met Rhijn Broesterhuizen van City Business Beheer, de verhuurder en beheerder. Je kunt hem bellen (0181-470430 of 06-55328180) of mailen (rhijn@citybusinessbeheer.nl). Vervolgens kom je op de lijst en ontvang je vanzelf de brochure als de start van de verhuur eraan komt.

Voetgangersgebied, parkeren in Theatergarage

Er is overigens een goede reden waarom de Noord Passage is uitgekozen als een van de gebieden om woningen in winkelpanden te realiseren: boven de winkelruimtes bevínden zich al woningen. De toevoeging van de nieuwe appartementen en studio's zal weinig verstorend werken voor de huidige bewoners, zo is de verwachting. De straat is op dit moment een voetgangersgebied en zal dat ook blijven. Er komen dus niet opeens auto's in de straat. Over auto's gesproken. Als je een appartement of studio in de Noord Passage huurt, kun je je auto parkeren in de naburige Theatergarage parkeren. Je kunt voor die parkeergarage een abonnement afsluiten.