Gemeente verlengt Starterslening én stelt extra geld beschikbaar

do 26 november 2020 - Starterslening blijft tot eind 2023, budget verhoogd van 2,5 naar 3 miljoen

Goed nieuws voor starters in Nissewaard. Tot en met eind 2023 kunnen zij gebruik blijven maken van de Starterslening. De gemeenteraad heeft daar voor de komende drie jaar geld beschikbaar voor gesteld. Het gaat om een bedrag van 3 miljoen euro, een half miljoen meer dan het budget dat in de afgelopen drie jaar beschikbaar was. 

Starterslening: steuntje in de rug voor starters

“We zien dat starters dat steuntje in de rug hard nodig hebben in de huidige woningmarkt", zegt wethouder Jan-Willem Mijnans. "Er wordt de laatste jaren veel gebruik gemaakt van de lening. Vandaar dat we het krediet tussentijds al verhoogd hebben. Voor de komende drie jaar stellen we een bedrag van 3 miljoen ter beschikking en we hopen daarmee ruim 100 jongeren te helpen bij de aanschaf van hun eerste woning."

Eerste drie jaar: geen rente en aflossing

De gemeente vindt het belangrijk om jongeren die zijn opgegroeid in Nissewaard of die zich hier willen vestigen, een kans te geven op de woningmarkt. Met de Starterslening overbrug je als starter op de woningmarkt het verschil tussen de prijs van het huis dat je wilt kopen en het bedrag dat je maximaal kunt lenen. De eerste drie jaar betaal je over het leenbedrag geen rente en aflossing en dat maakt het, juist voor jongeren van wie het inkomen na verloop van tijd stijgt, een gunstige regeling. Het maximale leenbedrag van 30.000 euro blijft gehandhaafd en ook de andere voorwaarden wijzigen niet.

Nog budget beschikbaar in 2020. Nu aanvragen!

Ondanks dat er de afgelopen jaren bijna 100 leningen verstrekt zijn, is er nog een klein deel van het budget beschikbaar om jongeren te helpen die de komende anderhalve maand een aanvraag doen. Geïnteresseerd? Bel 14 0181 of kijk op www.nissewaard.nl/starterslening.