Sluit icoonTerug icoon

Rondje Hekelingen: wandelen langs bijzondere plekken

ma 20 mei 2024 - Op ontdekkingstocht door een van de oudste dorpen van Voorne-Putten

Het is een beetje een verborgen pareltje, en juist daarom zo leuk om te ontdekken: Hekelingen. Dat kan nu via het 'Rondje Hekelingen', een wandeling van circa 35 minuten door en langs het dorp, en vooral langs historische bezienswaardigheden. De route staat op www.opvoorneputten.nl, met tekst en uitleg bij elke tussenstop.

Wandelen door een van de oudste dorpen van Voorne-Putten

Hekelingen, aan de zuidkant van Spijkenisse, is een van de oudste dorpen van Voorne-Putten. Uit opgravingen in de polders van Hekelingen blijkt dat er 3.000 jaar geleden al mensen in dit gebied woonden. Het eerste geschrift waarin ‘Hekelinge’ wordt genoemd, dateert uit 1322. Het is bijzonder om je dat te realiseren als je de wandeling doet. Waar jij loopt, liepen eeuwen geleden ook al mensen. De bezienswaardigheden waar je langs wandelt, zijn minder oud, maar voor een deel toch zeker ook historisch. Zoals de Dorpskerk (uit 1850) en het voormalige gemeentehuis (uit 1908). Andere tussenstops zijn de muziektent, eterij Klavertje Vier, Park Waterland en Sterrenwacht Tweelingen.

Route op website OP Voorne-Putten

Het Rondje Hekelingen start aan de Dorpsstraat 14, bij de Dorpskerk. Bekijk de route en lees wat er over elke tussenstop te vertellen is op www.opvoorneputten.nl. De wandeling is 2,6 kilometer en duurt ongeveer 35 minuten.