Run op voordelige Duurzaamheidslening gemeente Nissewaard

do 7 januari 2021 - Dit jaar weer (en meer) geld beschikbaar voor verduurzaming eigen huis

De Duurzaamheidslening van de gemeente Nissewaard is een succes. Sinds de gemeente de lening in november lanceerde, hebben tientallen woningeigenaren uit Nissewaard een aanvraag gedaan. Binnen een paar weken was het voor 2020 beschikbare bedrag op. Zoals de bedoeling is, gebruiken de aanvragers de lening voor de installatie van zonnepanelen en om hun huis te isoleren. Het succes van de lening is voor de gemeente aanleiding om ermee door te gaan. Voor dit jaar (2021) is er dus weer, én meer, geld beschikbaar om jou te helpen je woning te verduurzamen. 

Lening aflossen met de besparing op je energierekening

"Als gemeente helpen we inwoners waar mogelijk op weg bij het verduurzamen van hun woning", zegt wethouder Igor Bal. "De Duurzaamheidslening helpt daarbij en dat horen we ook terug van inwoners. Doordat we als gemeente het investeringsbedrag als het ware voorschieten, hoeven mensen dat niet zelf te doen. De besparing zie je direct terug op je energierekening en daarmee kun je de lening aflossen. Daardoor merk je er tijdens de looptijd van de lening bijna niets van in je portemonnee. Het is zelfs vaak zo dat je maandelijks nog wat overhoudt. Nadat de lening is afgelost, profiteer je volledig van de besparing die je hebt gerealiseerd." Bal is blij met het succes van de lening. "Het is goed om te zien dat er zo veel woningeigenaren zijn die hun huis willen verduurzamen. Zo werken we met elkaar aan een duurzaam Nissewaard."

Gunstige voorwaarden, zoals lage rente en boetevrij aflossen

Als je in Nissewaard woont en een eigen huis hebt, kun je bij de gemeente de Duurzaamheidslening aanvragen. Het gaat om een bedrag van minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro. Je kunt de lening gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen en voor het zelf isoleren van de woning (doe-het-zelf). De voorwaarden zijn zo gunstig mogelijk gemaakt. Zo hoef je geen afsluitkosten te betalen en liggen de rentepercentages tussen 1,6 en 2,1 procent. De looptijd is 10, 15 of 20 jaar en tussentijds kun je boetevrij aflossen. Als je interesse hebt, kun je voor meer informatie en een aanvraag terecht op de website van de gemeente.

Samen naar een duurzaam Nissewaard 

De gemeente Nissewaard organiseert dit jaar diverse activiteiten om inwoners op weg te helpen hun woning energiezuiniger te maken. Deze activiteiten passen bij de ambitie van de gemeente om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard, zoals ook het motto is van de campagne Wij.Doen.Groen. Zo blijft Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, te werken en te leven, ook voor toekomstige generaties.