Samen met je buren op een leuke manier energie besparen

wo 11 november 2020 - Doe mee met de online EnergyParty en verlaag je energierekening en -kosten

Het is een gezellige en succesvolle manier om samen met een klein aantal buurtgenoten energie te besparen: de online EnergyParty. De gemeente Nissewaard roept inwoners op eraan mee te doen. Dat kan gewoon vanuit huis en toch samen met je buurtgenoten. De ervaring is dat bijna alle deelnemers na de bijeenomst hun energieverbruik en dus hun energierekening omlaag brengen. Met kleine maatregelen zoals deurdrangers en tochtstrips, maar ook met grote maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. De Stichting Buurkracht ondersteunt de EnergyParty’s.

EnergyParty: concrete maatregelen om energie te besparen

Als je je opgeeft voor een online EnergyParty nodig je ongeveer 8 buurtgenoten, plaatsgenoten en/of vrienden uit om mee te doen. Tijdens de onine bijeenkomst, die in de avond plaatsvindt, bekijken de deelnemers samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden. Een professionele gespreksleider van de Stichting Buurkacht begeleidt de bijeenkomst en geeft informatie. Na afloop hebben alle deelnemers een concreet en persoonlijk actieplan om energie te besparen, passend bij hun behoeften en mogelijkheden.

Meer weten of aanmelden?

Meer informatie over de EnergyParty’s lees je op buurkracht.nl/energyparty. Woon je in Nissewaard en wil je meedoen, dan kun je je via die site ook aanmelden.