Sluit icoonTerug icoon

'Spijkenisse is een stad met vele mogelijkheden'

di 22 september 2015 - Daisy en Alex Janssen verhuisden (terug) naar Spijkenisse, naar een eengezinswoning in Waterland

Ze verhuisde onlangs met man naar Spijkenisse en deed, zonder verwachtingen, mee aan het verhuismotievenonderzoek van de gemeente. Dat leverde Daisy Janssen (28) een iPad op. Maar interessanter is de reden waarom zij met haar gezin naar Spijkenisse kwam. "Het is een stad met veel mogelijkheden." 

Daisy hoeft niet lang na te denken over de vraag waarom zij een huis kochten in Spijkenisse. Zij en haar man Alex kénden Spijkenisse immers; ze komen er vandaan. De laatste jaren woonden ze echter in Hoogvliet. Daar hadden ze een prima huis, maar Spijkenisse bleef toch trekken. "Je hebt in Spijkenisse veel scholen, speelplekken, en andere opties waar we nu rekening mee houden vanwege ons zoontje."

Aantrekkelijke prijzen

Maar er waren ook andere redenen, zoals de betaalbare woningen. "We zaten in dubio: óf naar Spijkenisse, óf naar Barendrecht. Nou, die keuze was snel gemaakt. De huizenprijzen in Spijkenisse zijn een stuk aantrekkelijker. En omdat we dus allebei oorspronkelijk uit Spijkenisse komen, zijn we hierheen verhuisd."

Gemengde wijk

‘Hierheen’ is een eengezinswoning met tuin in de wijk Waterland. Een leuke, gemengde wijk, zegt Daisy, met veel groen, winkels voor de dagelijkse boodschappen, een park in de directe omgeving en de nabijheid van een metrostation. Waterland ligt bovendien niet ver van de natuur en polders richting het Spui. "We komen graag in het buitengebied, om te wandelen of te fietsen. Er is nu ook een mountainbike-parcours in de buurt. Hoe leuk is dat."

Vernieuwing stadscentrum

Ook de stedelijke voorzieningen die Spijkenisse biedt, maken de stad aantrekkelijk. "Het ‘dorp’ he!", zegt Daisy, verwijzend naar het stadscentrum. "Dat is de laatste jaren zo verbeterd, met al die nieuwe winkels en restaurants. Als je dat vergelijkt met wat het ooit was, dan is het nu echt tien keer beter. OK, er staan hier en daar winkelpanden leeg, maar ik hoop dat die snel weer opgevuld worden. Dat moet toch lukken, nu de economie weer aantrekt."


Foto: Wethouder Jan Willem Mijnans (Wonen) feliciteert Daisy Janssen. Met haar deelname aan het verhuismotievenonderzoek won ze een iPad, en een bos bloemen.