Start verhuur gezins- en seniorenwoningen Koninginnehof

vr 8 januari 2021 - Huurwoningen in Zuidland naderen oplevering. Inschrijven via Woonnet Rijnmond

De verhuur van de gezins- en seniorenwoningen van nieuwbouwproject Koninginnehof in Zuidland gaat starten. Donderdag 14 januari opent de inschrijving via Woonnet Rijnmond. Het gaat om sociale huurwoningen waar je alleen voor in aanmerking komt als je aan de (inkomens)voorwaarden voldoet. Je verzamelde inkomen (het inkomen van je huishouden, exclusief dat van je kinderen) mag niet hoger zijn dan 40.024 euro per jaar. 

Koninginnehof Zuidland: huurprijzen vanaf 633,25 euro per maand

Het woningaanbod in nieuwbouwproject Koninginnehof bestaat uit 6 eengezinswoningen voor senioren, 13 benedenwoningen voor senioren en 13 bovenwoningen (maisonnettes) voor alle leeftijden. De huurprijzen zijn als volgt:

  • Eengezinswoningen: 633,25 euro per maand (kale huurprijs)
  • Benedenwoningen: 633,25 euro per maand (kale huurprijs)
  • Bovenwoningen: 752,33 euro per maand (kale huurprijs)

Inschrijven via Woonnet Rijnmond, tussen 14 en 19 januari

Bij de kale huurprijzen komen nog wat servicekosten (34,25 of 16,75 euro per maand). Ben je ingeschreven bij Woonnet Rijnmond en voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je tussen donderdag 14 januari (20.00 uur) en dinsdag 19 januari (20.00 uur) via Woonnet Rijnmond reageren op de huurwoning van jouw keuze. Let op: de inschrijving verloopt volledig via Woonnet Rijnmond. Zorg er dus voor dat je daar ingeschreven bent en dat je gegevens actueel zijn, zodat je kunt reageren op woningen die bij jouw persoonlijke situatie passen. Je kunt hiervoor niet bellen of mailen naar Woonstichting De Zes Kernen, die het project ontwikkelt. 

Keuken casco opgeleverd, badkamer compleet afgewerkt

De oplevering van de huurwoningen in Koninginnehof nadert. In april zullen de 6 seniorenwoningen (kleine eengezinswoningen) worden opgeleverd. Als alles volgens de planning verloopt, volgen de andere woningen in mei. De keuken wordt casco opgeleverd. Wordt de woning van jouw voorkeur aan jou toegewezen en accepteer je die woning, dan krijg je via De Zes Kernen informatie over de keuzemogelijkheden voor de keuken. De badkamer en het toilet zijn bij de oplevering al wel compleet afgewerkt.

Gasloos en energiezuinig

De woningen worden gasloos en energiezuinig. Daar zorgen onder meer een ventilatiewarmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming voor. Daarnaast zijn de woningen goed geïsoleerd en voorzien van HR++ beglazing. De huizen zijn dus milieuvriendelijk én fijn om in te wonen.

Rustig dorp, veel voorzieningen

Zuidland is een rustig dorp met een fraaie historische kern. Het dorp is zeer kindvriendelijk en groot genoeg voor een uitgebreid voorzieningenaanbod. Op loopafstand van Koninginnehof ligt het dorpscentrum, met winkels voor de dagelijkse boodschappen. Ook basisschool De Vlasbloem ligt dichtbij. Verder vind je in het dorp nog een andere basisschool, diverse sportverenigingen, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een sportschool en een grote sporthal. Er is ook een openluchtzwembad. En als het in de winter vriest, is er een natuurijsbaan. Net buiten het dorp kun je genieten van een weids polderland en van natuur- en recreatiegebied Bernisse, waar je kunt fietsen, joggen, wandelen, waterfietsen, roeien en zwemmen. Zuidland ligt op ongeveer een halfuur autorijden van Rotterdam.